Poliisiylijohtajan virkaa hakee 9 henkilöä

Poliisihallituksen poliisiylijohtajan virkaa on hakenut määräaikaan mennessä 9 henkilöä. Virka tulee avoimeksi elokuun alusta ja se täytetään viiden vuoden määräajaksi.

Haku päättyi torstaina iltapäivällä. Nykyinen poliisiylijohtaja Mikko Paatero jää virallisesti eläkkeelle elokuussa. Tavoitteena on, että uusi poliisiylijohtaja olisi selvillä kesäkuun loppupuolella.

Poliisiylijohtajan virkaa hakevat muun muassa valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen ja keskusrikospoliisin päällikkö Robin Lardot. Hakijoihin kuuluvat myös sisäministeriön poliisiosaston osastopäällikkö Kauko Aaltomaa sekä poliisijohtaja Seppo Kolehmainen poliisihallituksesta.

Hakijoita on kaikkiaan yhdeksän, kerrotaan sisäministeriöstä. Muut hakijat ovat poliisijohtaja Sanna Heikinheimo sisäministeriöstä, Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisipäällikkö Kari Rantala, resurssijohtaja Jyrki Wasastjerna Poliisihallituksesta, poliisijohtaja Tomi Vuori Poliisihallituksesta sekä Espoon Kaupunkitekniikka-liikelaitoksen toimitusjohtaja Anu Hilpi.

Lisäksi virkaa haki yksi henkilö, joka ei halua nimeään julkisuuteen.

Poliisiylijohtajan virkaa hakivat (aakkosjärjestyksessä):

– Aaltomaa Kauko, OTK, osastopäällikkö

– Heikinheimo Sanna, OTL, poliisijohtaja

– Kolehmainen Seppo, OTL, VTM, KM, poliisijohtaja

– Lardot Robin, OTK, keskusrikospoliisin päällikkö

– Nissinen Matti, OTL, varatuomari, valtakunnansyyttäjä

– Rantala Kari, HTM, poliisipäällikkö

– Wasastjerna Jyrki, OTM, HTM, resurssijohtaja

– Vuori Tomi, OTK, varatuomari, poliisijohtaja

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.