Poliitikot vaativat kirkolta avoimuutta pedofiliassa

Yhä useampi poliitikko patistaa kirkkoa tiukentamaan otteitaan pedofiilien paljastamiseksi. Rippisalaisuuden suojelu ei saa mennä lastensuojelun ohi, poliitikot muistuttavat.

Kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa katsoo, että nimenomaan kirkon pitää nyt olla aloitteellinen lainsäädännön muuttamisessa niin, että lasten seksuaalinen hyväksikäyttö murtaisi aina rippisalaisuuden. Hän tulkitsee, että jos rippisalaisuutta suojellaan liian innokkaasti, pedofiilit jäävät salassapitovelvollisuuden viitan suojaan ja lapset kokonaan suojattomiksi.

SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen pitää oikeana sosiaali- ja terveysministeriön päätöstä tehdä muutosesitys lastensuojelulakiin, mikäli kirkko ei muuta kirkkolakia niin, että rippisalaisuus murtuu papin saadessa tietää hyväksikäytöstä.

Lastensuojelusta vastaava ministeri Paula Risikko (kok.) vaati viikonloppuna evankelisluterilaista kirkkoa murtamaan rippisalaisuuden pedofiliatapausten paljastuessa. Hänen mukaansa ministeriö ottaa muutoin ohjat käsiinsä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.