Politiikan tutkijat HS:lle: Sipilä on julkisuuden suhteen yllättävän amatöörimäinen

Erkka Railo: "Hän oli varmaan ihan tosissaan, kun sanoi asioiden menevän ihon alle."

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ja Ylen ympärille muodostunut kohu yllätti politiikan tutkijat. Helsingin Sanomien haastattelemat Mari K. Niemi ja Erkka Railo pitävät Sipilän suhtautumista julkisuuteen yllättävän amatöörimäisenä.

– Oppositiojohtajina ollessaan poliitikot saavat myönteistä tai neutraalia julkisuutta. Kun asema muuttuu ja nousee hallituksen, myös kritiikin aste nousee. Monille poliitikoille tämä on hankala paikka, Railo sanoo Helsingin Sanomissa.

Railon mukaan Sipilän ongelmallinen mediasuhde näkyy nyt siitä, että pääministeri on ajoittain hyvin kärttyinen mediaa kohtaan.

– Hän oli varmaan ihan tosissaan, kun sanoi asioiden menevän ihon alle, Railo pohtii.

Niemen mielestä Sipilä vaikuttaa yllättävän valmistautumattomalta pääministeriyden tuomaan julkisuusmuutokseen, varsinkin siihen, mitä se tarkoittaa hänen lähipiirilleen.

Niemen mukaan on erikoista, että Sipilä puolustautui sillä, että perhe on hänelle herkkä paikka. Tutkija pitää sitä strategisena vetona, jolla huomio yritettiin kääntää muualle. Sipilä hoiti tilanteen tutkijan näkökulmasta amatöörimäisesti.

Erkka Railo arvelee Helsingin Sanomissa, ettei kohulla ole dramaattista vaikutusta Sipilän suosioon.

– En usko, että tästä jää mitään pysyviä kolhuja pääministerin tai keskustan asemaan. Varsinkin, jos oikeusasiamiehen päätös on hänen kannaltaan myönteinen.

Lähde:

HS

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.