Poptähti Alma etsii asuntoa Suomesta: "Melkein itkettää, on niin hyvä olla täällä"

Suursuosioon noussut poptähti Alma Miettinen kertoo viettävänsä 80 prosenttia ajastaan ulkomailla, mutta myös Suomi vetää puoleensa.

– Etsin itse asiassa tällä hetkellä asuntoa Suomesta. Haluan muuttaa Suomeen, hän sanoo STT:lle.

Alman mukaan kotona ollut äiti seurasi Linnan juhlia todennäköisesti kyynel silmässä. Alma oli itsekin tunteikkaalla päällä.

– Melkein itkettää. On niin hyvä olla Suomessa. En ole ollut niin pitkään aikaan Suomessa, ja jotenkin tämä on vaan kunniallinen juttu.

Tummaan asuun pukeutunut, keltahiuksinen artisti myöntää, että hänet huomataan Suomen katukuvassa.

– Valehtelen, jos sanon, että tällä tukalla on helppo kävellä tuolla kaduilla.

Almalle ja hänen siskolleen Annalle oli Linnan juhlissa kiire löytää mahdollisimman paljon järjestöihmisiä ja poliitikkoja, joiden kanssa siskokset voisivat viedä eteenpäin heille tärkeitä asioita, kuten mielenterveysongelmiin puuttumista.

– Ulkomailta näkee, miten iso asia mielenterveysongelmat ihan oikeasti ovat Suomessa, se on täällä isompaa kuin tosi monessa muussa paikassa, Alma sanoo.

Alma kertoi, että hän aikoo olla tulevaisuudessa isosti mukana hyväntekeväisyydessä, ja hänestä olisi hienoa päästä puhumaan suoraan nuorille.

Illan edetessä vielä yksi tärkeä kontakti oli kateissa: siskosten idoli, entinen presidentti Tarja Halonen. Alma oli aiemmin maininnut haluavansa tanssittaa Halosta Linnan juhlissa. Anna-sisko ei tietenkään jäisi silloin nurkkaan seisomaan.

– Jaamme Annan kanssa kaiken, joten Halostakin tanssitamme yhdessä, Alma sanoi.

Pari kertaa kutsusta kieltäytynyt Loirikin nähtiin Linnassa

Vesa-Matti Loirilla meinasi mennä Linnan juhlat sivu suun, kun hänen kutsunsa oli hukkunut muun postin joukkoon. Lopulta Loiri oli iloinen tultuaan juhlavastaanotolle, vaikka hänen joulukiertueensa ei kierrä tällä hetkellä lähelläkään Helsinkiä.

– Pari aiempaa kertaa olen kohteliaasti kieltäytynyt kutsusta kiertueen takia, Loiri sanoo.

Hän kertoo tulleensa Helsinkiin Imatralta tiistaina. Yhteensä 17 konsertin kiertueella oleva laulajalegenda esiintyy torstaina Suolahdessa Äänekoskella.

Kiertueilla tulee Loirin mukaan nähtyä, miten hieno maa Suomi on.

– Olen ennen lähtenyt tammikuun alussa ulkomaille ja ollut siellä kolme-neljäkin kuukautta. Mutta se on nyt nähty, ja aion viettää aikaani Suomessa.

Loiri unelmoi jo kesästä, jolloin hän palaa rakkaalle Inarinjärvelle.

– Se on minun paratiisi. Sinne lähden uistelemaan ehkä kuukauden päiviksi.

Loiri oli kiinnostunut Linnan monipuolisesta ohjelmasta, johon lukeutui muun muassa Dallapé-orkesterin soittoa, kuoroesityksiä ja Katri-Helenan esiintyminen.

– Täällä on hyviä esiintyjiä, olen kiinnostunut kaikesta.

Ikitie-elokuvaa tähdittävä Tommi Korpela saanut ennätysmäärän palautetta roolistaan

Näyttelijä Tommi Korpela saapui Linnan juhliin avopuolisonsa, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun professorin ja näyttelijä Elina Knihtilän kanssa. Pariskunta on ollut itsenäisyyspäivän vastaanotolla myös aiemmin, ja Korpela kertoi odottavansa jälleen erikoisia tapaamisia muidenkin kuin näyttelijöiden kanssa.

– Linnassa tapaa vähän muitakin ihmisiä, kun muutoin oma lähipiiri pyörii oman alan ympärillä, Korpela tuumi.

Korpela on pääosassa Ikitie-elokuvassa, joka kuuluu Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan. Antti Tuurin romaaniin perustuva filmatisointi kertoo unohdettujen suomalaistaustaisten kohtaloista Stalinin vainoissa Neuvostoliitossa. Näyttelijä kertoo saaneensa runsaasti palautetta roolistaan amerikansuomalaisena kolhoosityöntekijänä.

– En ole varmaan ikinä saanut näin paljon palautetta mistään elokuvasta, se on selvästi koskettanut ihmisiä. Palautetta on tullut paljon sellaisilta ihmisiltä, joita elokuvan aikakausi ja historiallinen teema koskevat esimerkiksi suvun kautta.

Näyttelijän mukaan elokuva on tärkeä muistutus nykypäivään. Suomestakin on lähdetty etsimään parempaa elämää, ja muuttajia kohdeltiin usein huonosti. Ja nyt historia toistaa itseään pakolaisten kohdalla, Korpela pohti.

– Meidän kaikkien olisi myönnettävä, että maailma on väistämättä avautumassa. Ei voi jättäytyä maailman kehityksestä ulkopuolelle ja eristäytyä.

Korjattu aiempaa uutista: Loirin torstain keikka on Suolahdessa, ei Jämsänkoskella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Maanantain tukilakot näkyisivät maalla, merellä ja ilmassa – matkustajalaivoja jäämässä satamiin, lentojen perumisista ei vielä tarkkaa tietoa

Hyvä Joulumieli -tapahtuma valloitti Jyväskylän Kävelykadun – keräykseen lahjoitettujen varojen turvin hankitaan kaikkiaan 28 000 lahjakorttia

Maanantain tukilakot näkyisivät maalla, merellä ja ilmassa – matkustajalaivoja jäämässä satamiin, lentojen perumisista ei vielä tarkkaa tietoa

Jyväskyläläismiehelle ehdollista vankeutta laittomista nuuskabisneksistä – aloitti välittämisen 16-vuotiaana

HSL:n tekemät lipuntarkastukset loppuvat VR:n kaukoliikenteen junissa keväällä

Mauri Pekkarinen väistyy maakuntavaltuustosta – Petri Honkonen valittiin uudeksi puheenjohtajaksi

Mitä ihmettä? Hippokselle ilmestyi alkuviikosta uusi pysäköintirajoitus, mutta loppuviikkoon mennessä se oli jo hävinnyt

Teollisuusliitto katkaisi mekaanisen metsäteollisuuden neuvottelut – muun muassa kiky-tunnit kiistakapulana

Paltan Aarto yllättyisi, jos postikiistaa ratkova työryhmä löytäisi nopean ratkaisun – "En varsinaisesti usko, että mitään uutta ja ihmeellistä sieltä selvitystyöryhmästä tulee esiin"

Telian matkapuhelinverkossa laaja häiriö – myös hätäpuheluiden soittamisessa ollut ongelmia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.