Posti ilahdutti Mustikka-Oscarin, 14, sairauspäivää – kirje presidentiltä!

Marjanpoiminnasta itselleen kesätyön tehnyt saarijärveläinen Oscar Taipale, 14, vietti perjantaina sairauspäivää kotonaan, kun posti toi hätkähdyttävän kirjeen. Se sai hänet sairastumisestaan huolimatta hyppimään ilosta: kyseessä oli nimittäin virallisessa kuoressa saapunut kirje itseltään tasavallan presidentti Sauli Niinistöltä.

– Tuntui se vähän oudolta ja hienolta, että presidentti lähettää kirjeen, vaikka hänellä on niin paljon tehtäviä, Taipale ihmettelee.

Oscarin ja Niinistön viestittely alkoi jo aiemmin elokuussa, kun presidentti oli lukenut aktiivisesta saarijärveläispojasta. Niinistö kannusti Taipaletta Facebookissa ja ennusti tälle toimeliasta tulevaisuutta.

Oscar vastasi presidentille seuraavana päivänä KSML.tv:n välityksellä. Hän sanoi videolla, että olisi hienoa päästä joskus presidentin kanssa marjastamaan.

Tänään saapuneessa kirjeessä presidentti vastasikin Oscarin haasteeseen.

– Hän sanoi, että lähtisi kyllä marjaan, jos kalenteri antaisi periksi. Sitten kun hänellä olisi aikaa, marjakausi olisi jo päättynyt, Taipale kertoo presidentin kirjeestä.

Taipale ei ole harmissaan siitä, että Niinistö ei ehdi hänen seurakseen marjaan vaan lähinnä hämmentynyt, että tämä ylipäänsä vastasi henkilökohtaisella kirjeellä. Niinistö kertoi kirjeessä myös tiedon, joka miellyttää marjoihin hurahtanutta Taipaletta erityisesti:

– Hyvä, että hän on käynyt Jennin (puoliso Jenni Haukio) kanssa kuitenkin keräämässä marjoja itsekin, Oscar kertoo vielä kirjeestä.

Niinistö kannusti Taipaletta vielä jatkamaan marjastamista.

Oscar miettii jo vastauskirjeen lähettämistä, mutta sen sisältö on yhä kysymysmerkki.

– Pitää vielä harkita, kun se menee kuitenkin niin ylevälle henkilölle.

Koulut kyselevät puhumaan

Oscar Taipaleen marjajulkisuus on poikinut jo muutakin kuin presidentin kiinnostusta. Hän kertoo menevänsä lähiaikoina muun muassa tuomaroimaan marjankeruukilpailua ja puhumaan aiheesta Vesangan koululle.

Pyyntöjä puhua marjojen keräämisestä, itsensä työllistämisestä ja muun muassa koulukiusaamisesta on tullut muiltakin kouluilta. Oscar aikoo vastata niihin myöntävästi, jos omalta koulunkäynniltään vain pystyy.

– On mulla aikaa, jos silloin ei ole kokeita.

Taipale on myös haastanut Facebookissa koulujen vanhempainyhdistyksiä keräämään marjoja ja myymään ne oppilaiden ja koulun hyväksi. Vanhempainyhdistykset ovat myös jakaneet haastetta eteenpäin.

370 litraa jo kerätty

Lukuvuoden alkamisesta huolimatta Oscar Taipale jatkaa yhä marjojen keräämistä ja myymistä.

– Mustikoita olen kerännyt vähän yli 370 litraa. Vähän on tullut jo vattua ja puolukkaakin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .