Posti lehtimainoksesta: Ei ole lähdetty sensuroimaan

Ilmoituksen mukaan on tieteellisesti todistettu, että rukous voi estää aviorikoksen

Postin jakama mainostasku Postinen julkaisi keskiviikkona ilmoituksen "terveysalan aikakauslehdestä", jonka kansiotsikon mukaan on tieteellisesti todistettu, että rukous voi estää aviorikoksen.

Yhdessä otsikoista annetaan ymmärtää, että luonteenpiirteillä ja ravitsemuksella on tekemistä syövästä parantumisen kanssa.

Nettisivuillaan Mitä lääkärit eivät kerro sinulle -niminen julkaisu sanoo julkaisevansa muun muassa lääketieteellisiä uutisia ja kertovansa keinoista, jotka ovat "tehokkaampia ja turvallisempia kuin suosituimmat hoitokeinot". Ilmoitus herätti tuoreeltaan ihmetystä ja kritiikkiä sosiaalisessa mediassa.

Postin markkinointipalveluista vastaava johtaja Hanna-Leena Lindblom ei näe ilmoituksessa varsinaista ongelmaa. Hän sanoo, että kaikki julkaistavat ilmoitukset käydään läpi, eikä kyseisen ilmoituksen katsottu sisältävän mitään, mikä rikkoisi Postin julkaisusääntöjä.

Keskiviikkopäivällä ilmoituksesta oli Lindblomin mukaan tullut muutama yksittäinen asiakaspalaute.

 

"Ilmoittajan vastuulla"

 

Kun julkaisupäätöstä tehdään lähdetään Lindblomin mukaan siitä, että sisältö ei saa olla lainvastainen tai selvästi sopimaton, esimerkiksi lapsia ajatellen.

– Ei ole lähdetty niitä sensuroimaan. Lukijat saavat ilmoituksen perusteella itse päättää, haluavatko tuollaista lehteä tilata vai ei.

Lindblom jatkaa, että ideologisia eroja on varmasti moneen suuntaan.

Hän ei ota kantaa siihen, että voidaanko journalistisena julkaisuna markkinoida julkaisua, joka ei vaikuta siltä.

– Ilmoitukset ovat ilmoittajan vastuulla. Ilmoittajan vastuulla on se, että he pystyvät toimittamaan sellaisia tuotteita, kuin ovat ilmoituksessa luvanneet.

Julkaisun nettisivujen mukaan sen takana on latvialainen lehtikustantaja Rigas Vilni. Sivuilta ei löydy yhteystietoja, vain yhteydenottolomake.

Postinen-mainostasku jaetaan maanantaisin ja keskiviikkoisin kotitalouksiin, joissa ei ole mainoskieltoa. Lindblomin mukaan sillä on lähes 3 miljoonaa lukijaa.

Asiasta kertoi alun perin Helsingin Sanomat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.