Posti muuttaa pakettikuljetuksiaan koko maassa

Posti muuttaa pakettikuljetuksiaan koko maassa keskiviikosta alkaen. Muutoksen jälkeen paketit kuljetetaan lähimpänä sijaitsevaan Postin palvelupisteeseen eli asiakkaan kotiosoitteesta riippuen joko pakettiautomaattiin tai Postiin. Tähän asti paketit on aina viety asiakasta lähinnä olevaan Postiin.

Uudistuksen tarkoituksena on helpottaa asiakkaiden arkea ja nopeuttaa paketin saapumista, Posti kertoo tiedotteessaan. Muutos ei vaadi asiakkailta mitään toimenpiteitä.

Taustalla on Postin uusi tekninen ratkaisu, jonka avulla paketit voidaan ohjata haluttuun määränpäähän. Mitä todennäköisimmin paketti viedään pakettiautomaattiin, koska yli puolella suomalaisista pakettiautomaatti on lähempänä kotisoitetta kuin perinteinen Posti.

Pakettien ohjausta on testattu Turun keskustan alueella huhtikuusta alkaen ja muutos laajenee nyt valtakunnalliseksi. Uudistus alkaa Espoosta ja Hämeenlinnasta keskiviikkona. Tämän jälkeen muutos tehdään paikkakunta kerrallaan kuluvan kesän aikana.

Uudistus ei vaikuta Postin kotiinkuljetuksiin eikä perille vietäviin yrityspaketteihin.

Pakettiautomaattien määrää lisätään entisestään

Suomessa pakettiautomaatteja on ympäri maata. Postin pakettiautomaattien käyttöaste on korkein Forssassa, Pukkilassa, Eurassa, Karkkilassa ja Kaustisella. Suurista kaupungeista käyttöaste on korkein Riihimäellä, Keravalla ja Järvenpäässä.

Posti päätti kaksi viikkoa sitten kahdet yt-neuvottelut, joiden seurauksena yhtiöstä vähenee yhteensä 200 työpaikkaa. Tuolloin kerrottiin myös, että Posti karsii vaiheittain 18 omaa myymäläänsä.

Myymälöiden määrää karsitaan useilla paikkakunnilla maaliskuuhun 2021 mennessä. Postilla säilyy kuusi myymälää.

Posti pyrkii löytämään ulkopuolisen kumppanin hoitamaan myymäläpalveluita. Posti myös lisää pakettiautomaattien ja palvelupisteidensä määrää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Sähkökoppi paloi roihuten Lintukankaalla Jyväskylässä – palomiehet katsoivat vierestä

Helsingin Eerikinkadun ullakkopalo saatiin hallintaan – ei henkilövahinkoja, mutta alapuolen asunnot kärsivät vesivahinkoja

Kuvamysteeri vuodelta 1959 ratkesi: Tässä ovat "Make", "Lanza", "Leksa" ja "Siku" – katso myös nykynuorten vastaava poseeraus

Keski-Suomeen 12 karhunkaatolupaa – maakunnan karhukannaksi arvioidaan 120–145 mesikämmentä

Pakettiauton kuljettaja täräytti hiekkalastissa olevan kuorma-auton perään Ysitiellä – palokunta oli hetkessä paikalla

EU-parlamentin ympäristövaliokunnassa puhunut Hakkarainen vähätteli ihmisen vaikutusta ilmastonmuutokseen

Elsi Katainen EU-parlamentin maatalousvaliokunnan varapuheenjohtajaksi

IS: Äiti ja tytär löysivät Luonetjärven rantavedestä satoja patruunoita Tikkakoskella – Puolustusvoimat: patruunat ovat meidän, alkuperästä ei tietoa

Helsingin Hietalahdessa ammuttiin keskellä kirkasta päivää – silminnäkijät STT:lle: Kuului kolme laukausta ja raksavaatteisiin pukeutunut mies poistui aseen kanssa

Rekkakuskit avasivat autonsa ovet – katso, miten rekkamies sisustaa työpaikkansa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.