Posti tuo ensimmäiset hulevesilaskut lokakuussa

900 kiinteistöä 17 000:sta haki vähennystä maksuun.

Hulevesilaskut alkavat kohta tipahdella Jyväskylässä postiluukuista kiinteistöille. Jyväskylässä kaikilta asemakaava-alueen rakennetuilta kiinteistöiltä laskutetaan tämän vuoden alusta lukien vuotuista hulevesimaksua, josta lasku tulee loka–marraskuun 2018 aikana. Laskun saavia kiinteistöjä on noin 17 000 kappaletta.

Hulevesilaskun ennakkotiedote ja tietojen tarkistuspyyntö lähetettiin kiinteistöille jo kesällä. Korjauksia kiinteistön tietoihin tai ilmoituksia hulevesimaksun vähennykseen oikeuttavista perusteista toimitti noin 900 kiinteistöä.

Ilmoitusten tiedot on tarkistettu ja niiden perusteella noin 350 kiinteistön hulevesimaksun määrää on muutettu.

Laskutettavan hulevesimaksun minimiraja on viisi euroa. Jos kiinteistön hulevesimaksu on suuruudeltaan alle viisi euroa, kiinteistölle ei lähetetä laskua tai ilmoitusta asiasta.

Hulevesimaksu peritään siltä kiinteistön omistajalta tai haltijalta, jonka omistuksessa tai hallinnassa kiinteistö on ollut kalenterivuoden alussa. Jos laskussa on sen saajan mielestä virheellisyyksiä, voi kiinteistön hulevesimaksusta tehdä kirjallisen muistutuksen kaupungin katupäällikölle 14 päivän kuluessa laskun saamisesta.

Mahdollisesta muistutuksesta huolimatta lasku tulee maksaa eräpäivään mennessä. Hulevesimaksu on julkisoikeudellinen maksu, joka on suoraan ulosottokelpoinen.

Maankäyttö- ja rakennuslakiin perustuvalla hulevesimaksulla katetaan hulevesijärjestelmän rakentamisesta ja ylläpidosta kunnalle syntyviä kustannuksia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .