Posti tuonut esitäytettyjä veroilmoituksia myöhässä – "paljon puheluita saman asian tiimoilta"

Verohallinnon mukaan myöhästyneet ilmoitukset ovat vielä tavallisen virhemarginaalin sisällä.

Esitäytettyjä henkilöverotuksen veroilmoituksia on saapunut postitse jonkin verran myöhässä. Keskisuomalainen sai lukijavinkin, jonka mukaan verohallinnon palvelunumerosta olisi sanottu, että puheluita saman asian tiimoilta olisi tullut viime viikolla ja tämän viikon tiistaina paljon.

Verohallinnon mukaan tilanne on kuitenkin vielä tavallisen virhemarginaalin sisällä.

– Tietoomme on tullut yksittäisiä tapauksia, mutta tässä vaiheessa ei ole tietoa mistään isommasta ilmiöstä. Joka vuosi postin kulun myötä on tällaisia tapauksia. Meidän postituksen päässä kaikki on mennyt aivan normaalisti ja on ollut olettamuksena, että kaikki ilmoitukset olisivat tulleet perille 28. huhtikuuta mennessä, kommentoi Annamaija Hakama verohallinnon viestinnästä tiistaina.

Verohallinto lähettää kaikille henkilöasiakkaille esitäytetyn veroilmoituksen postitse maalis-huhtikuun aikana. Se palautetaan 3.4., 9.5. tai 16.5.2017 sen mukaan kuin kunkin asiakkaan esitäytettyyn veroilmoitukseen on merkitty.

Veroilmoituksen voi täyttää myös ilman postiversiota

Mikäli asiakas ei ole saanut huhtikuun loppuun mennessä ilmoitustaan, kehottaa verohallinto ottamaan yhteyttä henkilöasiakkaiden tuloverotuksen palvelunumeroon 029 497 002.

– Tarvittaessa lähetämme uuden esitäytetyn ilmoituksen postitse saman tien uudestaan. Jos aikataulut menevät kohtuuttomiksi, pyytämällä saa lisäaikaa. Ei ole tarkoitus asettaa ketään ikävään tilanteeseen meidän tai postin virheen takia, Hakama kertoo.

Hakama myös muistuttaa, että veroilmoituksen voi täyttää ilman postitse tullutta versiota verkossa.

– Veroilmoitus verkossa -palvelusta tietoja voi käydä katsomassa ja muuttamassa. Ainoa asia mitä palvelusta ei näe on mätkyjen ja palautusten määrä. Jos esimerkiksi asiakas tajuaa ilmoituksesta puuttuneen työmatkoista tulevia vähennyksiä, voi ne käydä kirjaamassa oma-aloitteisesti suoraan verkossa.

Mikäli esitäytetyssä veroilmoituksesta ei huomaa mitään korjattavaa, ei sitä tarvitse palauttaa.