Postilaisia marssii ulos Jyväskylässä – haittaa postinjakelulle

Satojen postilaisten ulosmarssit haittaavat postinjakelua eri puolilla maata. Posti- ja logistiikka-alan unionin PAUn mukaan spontaaneja ulosmarsseja on muun muassa Helsingin Pasilassa, Seinäjoella, Jyväskylässä ja Oulun seudulla.

Ulosmarssien syynä on Postin aie palkata töihin SOL:n vuokratyöntekijöitä. PAU on asettanut ylityö-, perehdyttämis- ja koulutuskiellon niille työpaikoille, johin vuokratyöntekijöitä on tulossa.

Palvelualojen työnantajat Palta pitää sekä ulosmarsseja että ylityökieltoja laittomina. PAUn mukaan vuokratyöntekijöitä on tarkoitus käyttää jatkossa rikkureina mahdollisten työnseisauksien aikana.

Paltan ja PAUn on määrä jatkaa tänään iltapäivällä postialan työehtosopimusneuvotteluja, jotka keskeytyivät perjantaina tuloksettomina.

PAUn mukaan Posti tavoittelee neuvotteluissa satojen eurojen leikkausta työntekijöiden kuukausiansioihin sekä muutosturvasopimuksen poistamista. Paltan mukaan työehtoja on muutettava, jotta Posti voi vastata tämän päivän kilpailuasetelmiin.

– Esimerkiksi varhaisjakelun yötyökorvaus on moninkertainen verrattuna Postin kilpailijoiden noudattamaan työehtosopimukseen, sanoo Paltan varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto tiedotteessa.

Uusimmat

Kotimaa

Tänään saa liputtaa lapsen oikeuksille

Syksyn ylioppilaskokeiden tulokset julki tänään

Mies kuoli ulosajossa Ylivieskassa, auto törmäsi katto edellä isoon kuusenrunkoon

Käräjillä kuullaan tänään Aarnion ex-alaista – syyttäjän mukaan miehen olisi pitänyt huolehtia tietolähteiden kirjaamisesta

Tulli epäilee virolaisen nuuskan salakuljetusorganisaation kuljettaneen Suomeen 5  000 kiloa nuuskaa

Konneveden kirkkovaltuustossa tapahtui täydellinen muutos – Virtaset nousivat vaalivoittoon

Särkilammen maja Saarijärvellä aiotaan kunnostaa – kiinteistö tulee säätiöltä kaupungin omistukseen ja siirretään sitten yhdistykselle

Kyyjärven nuoret kävivät ahkerasti uurnilla – kirkkovaltuusto valittiin kolmen sopuvaalin jälkeen nyt äänestämällä

Kinnula vahvisti kärkipaikkaansa seurakuntavaalien aktiivisimpana koko maassa – Jyväskylä nousi isojen ykköseksi

Vikatikki Haapamäellä poltti rantasaunan maan tasalle

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.