Postilaisia marssii ulos Jyväskylässä – haittaa postinjakelulle

Satojen postilaisten ulosmarssit haittaavat postinjakelua eri puolilla maata. Posti- ja logistiikka-alan unionin PAUn mukaan spontaaneja ulosmarsseja on muun muassa Helsingin Pasilassa, Seinäjoella, Jyväskylässä ja Oulun seudulla.

Ulosmarssien syynä on Postin aie palkata töihin SOL:n vuokratyöntekijöitä. PAU on asettanut ylityö-, perehdyttämis- ja koulutuskiellon niille työpaikoille, johin vuokratyöntekijöitä on tulossa.

Palvelualojen työnantajat Palta pitää sekä ulosmarsseja että ylityökieltoja laittomina. PAUn mukaan vuokratyöntekijöitä on tarkoitus käyttää jatkossa rikkureina mahdollisten työnseisauksien aikana.

Paltan ja PAUn on määrä jatkaa tänään iltapäivällä postialan työehtosopimusneuvotteluja, jotka keskeytyivät perjantaina tuloksettomina.

PAUn mukaan Posti tavoittelee neuvotteluissa satojen eurojen leikkausta työntekijöiden kuukausiansioihin sekä muutosturvasopimuksen poistamista. Paltan mukaan työehtoja on muutettava, jotta Posti voi vastata tämän päivän kilpailuasetelmiin.

– Esimerkiksi varhaisjakelun yötyökorvaus on moninkertainen verrattuna Postin kilpailijoiden noudattamaan työehtosopimukseen, sanoo Paltan varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.