Postilakko tuntuu koko maassa – näin se näkyy sinun arjessasi

Torstaina alkaneen postilakon odotetaan häiritsevän pahoin sekä sanomalehtien jakelua että muun postin kulkua.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on ilmoittanut vaiheittain etenevistä työtaistelutoimista torstaista lähtien ainakin joulukuun 4. päivään saakka. Uusia varoituksia on odotettavissa.

Valtakunnansovittelija Minna Helle arvioi keskiviikkona, että edessä voi olla pitkäkin lakko, jos osapuolet pitävät tiukasti kiinni kannoistaan.

Lakko alkaa pääkaupunkiseudulla, mutta sen vaikutukset tuntuvat koko maassa, koska yli puolet Suomen postilähetyksistä kulkee lakossa olevan Helsingin postikeskuksen kautta.

Postin arvion mukaan koko maassa on luvassa merkittävää viivettä kaikkien kirjeiden, lehtien ja suoramainosten kulkuun. Lähetysten kulussa voi olla viivettä useita päiviä, jos joko postin lähettäjä tai vastaanottaja on lakkoalueella.

Lakot hidastavat myös suurta osaa pakettitoimituksista koko maassa.

Postin kaikki 1?400 palvelupistettä pysyvät Postin tämänhetkisen arvion mukaan lakon aikana normaalisti auki.

Turvallisuuteen ja terveyteen liittyvät kuljetukset, eli muun muassa ruoka-, lääke- ja sairaalalähetykset on rajattu lakon ulkopuolelle. Posti varoitti kuitenkin torstaina, että se ei voi taata kaikkien lakon ulkopuolelle rajattujen lähetysten kuljetuksia, koska sillä ei ole riittävästi työvoimaa käytettävissään.

Tunnistettavat lähetykset, kuten esimerkiksi verilähetykset, Posti pyrkii toimittamaan perille.   

Tukipyyntö lähdössä

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU pyytää mahdollisesti perjantaina muita SAK:laisia ammattiliittoja tukemaan postilakkoa.

Puheenjohtaja Heidi Niemisen mukaan tukea pyydetään ainakin kuljetusalan liitoilta. Myös muut SAK:n liitot ovat olleet kiinnostuneita, joten tukipyyntö voi lähteä laajemmallekin joukolle.

Niemisen mukaan tukitoimissa noudatetaan neljän päivän varoitusaikaa. Jos liitot päättäisivät tukitoimistaan heti perjantaina, tukitoimet alkaisivat siis vasta ensi viikolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Postin turbulenssi ei työriitaan pääty – kilpailu tulee jatkumaan rajuna

PAUn tukipyyntö odotettavissa mahdollisesti huomenna

Uusimmat

Kotimaa

Hallitus jatkaa kaksipäiväisiä koronaneuvotteluja Säätytalolla

Katiska-oikeudenkäynnissä käsitellään tänään Niko Ranta-ahon syytettä ex-puoliso Sofia Belorfin pahoinpitelystä

Heinolassa järvellä potkurivian vuoksi ajelehtinut alus ja sen matkustajat on saatu maihin

Hevonen vajosi mutaojaan, aasi ilmoitti huudoillaan kaverinsa hädästä

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

Korona tukahduttaa opiskelijabileet Jyväskylässä: tursajaiset siirtyvät, osa yökerhoista pysyy kiinni, eikä Kauppakadun Approkaan ole varma

Jyväskylä hakee 750 000 euron säästöjä muun muassa kirjastoista ja lasten liikunnasta – palveluja supistetaan, maksuja korotetaan ja henkilöstöä vähennetään

Murhan yrityksen kohteeksi joutunut Pekka Kataja palaa julkisuuteen ensi lauantaina – "Perunakuopasta pois"

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

Jyväskylän yliopistolla aavistuksen Itä-Suomen yliopistoa väljempi maskilinjaus – perjantaina saattaa tulla uusi ohjeistus

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.