Postinjakaja valittiin vuoden työmieheksi Saarijärvellä

Saarijärvellä postinjakelussa työskentelevä Pentti Lahti, 62, sai vapunpäivänä vuoden työmiehen arvonimen Saarijärvellä. Perinteisen tunnustuksen myönsi SAK:n Suomenselän paikallisjärjestön hallitus.

Nimityksessä luetaan ansioiksi työhistoria, hyvä työmoraali, aktiivisuus ammattiliitossa, yhteiskunnallinen vaikuttaminen sekä myönteinen elämänasenne.

– Yllätyin valinnasta täydellisesti. On kunnia-asia saada olla vuoden työmies. Eihän tällaisella tavallisella työläisellä ole yleensä mahdollisuuksia palkintoihin. Tuntuu hyvältä, että joku arvostaa työhistoriaa, mitä vuosien saatossa olen tehnyt, Lahti kertoo.

Saarijärven Häkkilän kylällä varttunut Lahti lähti jo nuorukaisena töihin taimitarhalle. Työkokemusta hänelle kertyi myös huonekaluliikkeestä ennen lähes 20 vuoden työuraa Makro-talon tehtaalla. Postin palveluksessa Saarijärvellä hän on työskennellyt vuodesta 1997.

Lahti kuuluu Posti- ja logistiikka-alan unionin PAUn Keski-Suomen osaston toimikuntaan ja on aiemmin toiminut työpaikallaan myös varaluottamusmiehenä.

Työnteko on muuttunut Lahden mukaan hänen työuransa aikana paljon.

– Nykyään työntekijöillä on paljon suurempi vastuu kuin silloin, kun aloitin työelämässä. Olen myös oppinut käyttämään uusia välineitä ja kasvanut tietokoneaikakauteen, Lahti kertoo.

Lahti on viihtynyt hyvin työssään. Erityisen mielenkiintoisena hän piti parin vuoden kokeilua, jonka aikana postinjakajat hoitivat kotipalvelutehtäviä Saarikan asiakkaiden luona.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .