Potilas saa sairaalatasoista hoitoa pian myös kotona

Sairaalatasoista hoitoa on mahdollista saada pian potilaan kotona.

Kotisairaalatoiminta käynnistyy Jyväskylässä 1. maaliskuuta. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin sekä Jyväskylän kaupungin avoterveydenhuollon ja vanhuspalveluiden yhdessä organisoimana.

Kotisairaalan pyrkimyksenä on korvata sairaalahoitojakso tai lyhentää sitä tukemalla potilaan varhaista kotiutumista keskussairaalan tai terveyskeskuksen vuodeosastolta, päivystyksestä ja vastaanotoilta. Lääkäri päättää, soveltuuko potilas kotisairaalaan ja tekee hoitosuunnitelman. Kotisairaalan henkilöstö vastaa hoitojakson aikana potilaan kokonaisvaltaisesta hoidosta ja seurannasta.

Kotisairaala toimii kaikkina vuoden päivinä ympäri vuorokauden. Henkilökuntaan kuuluu lääkäri ja 15 sairaanhoitajaa. Lääkäri on tavoitettavissa virka-aikana ja hän tekee myös tarvittaessa kotikäyntejä.

Enintään 30 minuutin ajomatkan päähän

Kotisairaalan piiriin on mahdollista päästä 18 vuotta täyttänyt jyväskyläläinen, jonka luokse on Keski-Suomen keskussairaalalta enintään 20–30 minuutin matka autolla. Kotisairaalaan henkilökunta hoitaa muun muassa infektio- ja haavapotilaita sekä suonensisäisesti antibiootteja tarvitsevia potilaita eli niitä, joiden hoito normaalisti vaatisi sairaalahoitoa. Myös suonensisäistä nesteytystä voidaan antaa kotona.

Lisäksi kotisairaala hoitaa saattohoitopotilaita yhteistyössä kotihoidon, terveyskeskuksen ja erikoissairaanhoidon kanssa. Kotisairaalan piirissä voi kerrallaan olla kuudesta kahteentoista potilasta. Hoidossa olevien potilaiden määrä riippuu siitä, kuinka paljon kukin potilas hoitoa tarvitsee.

Kotisairaalan tilat sijaitsevat Keski-Suomen keskussairaalan yhteydessä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .