Potilasturvallisuuden nimissä toiminta poikki – Hammasklinikka aikoo jatkaa normaalisti

Meidän Klinikka Oy:n konsultin Otto-Ville Lamminpään mukaan sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran päätös yhtiön toiminnan välittömästä keskeyttämisestä ei vaikuta käytännössä yhtiön toimintaan, vaan se jatkuu normaalisti.

– Aloitimme hammaslääkäriasemana, mutta alkuvuodesta olemme muuttaneet toimintaamme hammaslääkäriasemien verkostoksi. Tarjoamme ajanvarauspalveluita ja vuokraamme yksityisille hammaslääkäreille vastaanottotiloja, Keskisuomalaisen tavoittama Lamminpää kertoi.

Jyväskylässä klinikka toimii entisen terveyskeskuksen tiloissa Hannikaisenkadulla.

Valviran lakimiehen Leena-Maija Vitin mukaan toimintatavan muutos voi mahdollistaa toiminnan jatkamisen, jos palveluja tarjoavat yksityiset ammatinharjoittajat. Viti ei kuitenkaan osannut ottaa kantaa siihen, ovatko toimintamallin muutoksen ohella myös toimintatavat muuttuneet siten, että potilasturvallisuus olisi taattu.

– Porissa Aluehallintovirasto sulki yhtiön toimipisteen jo keväällä, mutta toiminta jatkui siitä huolimatta ja mitä ilmeisimmin samoissa tiloissa ja samoilla laitteilla. En tiedä oliko henkilökuntakin samaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .