Potkut saanut Kanerva jäi heti sairauslomalle

Ulkoministeriön mukaan ulkoministeri Ilkka Kanerva (kok.) jää välittömästi sairauslomalle. Ministeri ei aio esiintyä tiistaina julkisuudessa ja hänen kaikki ohjelmansa on peruutettu.

Kanerva ei jatka tehtävässään, sanoo kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen. Hän kertoi kannastaan tiistaiaamuna kokoomuksen Verkkouutisten haastattelussa.

Katainen pitää tekemäänsä päätöstä vaikeana. Hänen mukaansa Kanervalla ei kuitenkaan ole edellytyksiä toimia ministerinä viime viikkojen tekstiviestikohun jälkeen. Hymy-lehti julkaisi tänään tiistaina viestejä, jotka ulkoministeri lähetti eroottiselle tanssijalle Johanna Tukiaiselle .

- Tämä aika on ollut raskasta Ilkalle. Tämä on myös puheenjohtajan urani raskain päätös. Ike on ystäväni ja hän on tehnyt työnsä ulkoministerinä loistavasti, Katainen sanoi Verkkouutisille.

Kanerva syytti mediaa

Iltalehden tavoittama Kanerva syytti tiistaiaamuna potkuistaan mediaa.

- Kiitoksia kaikista viime kuukausien aikana tekemästänne, ministeri totesi haastattelussa.

Hän ei halunnut kommentoida Hymyn julkaisemia viestejä tarkemmin.

Ylen Aamu-tv:n haastatteleman kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtajan Ben Zyskowiczin mukaan tiistaina julkaistussa Hymyssä ei ollut sellaista ratkaisevaa sisältöä, joka olisi aiheuttanut ulkoministerin potkut. Zyskowicz totesi, että Kanervan uran päättyminen on pidemmän prosessin tulos.

- Nyt kun kaikki kortit ovat pöydässä, oli aika tehdä johtopäätökset asiasta, Zyskowicz sanoi.

Nimityksestä epäilyjä pitkään

Kataisen mukaan monet esittivät epäilyjä Kanervan nimityksestä jo puolueen puheenjohtajan kerätessä ministeriryhmäänsä viime eduskuntavaalien jälkeen. Epäilyjen taustalla oli Kanervan värikäs menneisyys.

- Sanoin, että ministeriaikana en halua, että joudumme vastaaviin tilanteisiin kuin aiemmin. Sen hän lupasi minulle. Tätä lupausta hän ei kyennyt pitämään, totesi Katainen.

Stubb astuu Kanervan tilalle jo perjantaina