Nainen sai potkut useista raskauksista – Työnantaja: "Hyväksikäytti työpaikkaa äitiyslomien rahoittajana"

Vanhoillis-lestadiolainen nainen joutui uskontonsa ja useiden raskauksiensa vuoksi työnantajansa syrjimäksi ja laittomasti irtisanotuksi. Tapaus sattui saarijärveläisessä taloushallinnon palveluja tuottavassa yrityksessä. Vuodesta 2007 yhtiössä toistaiseksi voimassa olevassa työsuhteessa työskennellyt nainen oli palannut perhevapaalta työhön elokuussa 2012, ilmoittanut olevansa raskaana ja jäävänsä äitiysvapaalle joulukuussa.

Yhtiön toimitusjohtajana toiminut nainen ei ollut ilmoituksesta mielissään. Hän oli yrittänyt saada työntekijän työsuhteen päättymään välittömästi eri tavoin. Ensin työntekijä oli yritetty saada tekemään kolmen kuukauden määräaikainen työsopimus, sitten allekirjoittamaan sopimus työsuhteen päättymisestä ja lopulta hänelle oli annettu lomautusilmoitus. Nainen ennätti olla työssä kahden kuukauden ajan, kun työnantaja vapautti hänet työvelvoitteesta ilman kuulemista ja irtisanomisaikaa.

Toimitusjohtaja oli ilmaissut suhtautumisensa naisen uskonnolliseen vakaumukseen muun muassa useissa kirjeissä ja sähköpostiviesteissä. Hän esimerkiksi valitteli, ettei työhön ottaessaan tiennyt naisen vakaumusta ja oli sitä mieltä, että nainen käytti työnantajaansa hyväkseen äitiyslomiensa rahoittajana. Toimitusjohtaja oli myös ilmoittanut lopettavansa tavalla tai toisella naisen työsuhteen tai ainakin laittavansa sen tauolle siihen saakka, kun perheen nuorin lapsi on kolmivuotias. Lisäksi toimitusjohtaja oli todennut, ettei pienessä yrityksessä sovelleta lakia kirjaimellisesti, jos se aiheuttaa kohtuutonta haittaa työpaikalla.

Nainen voitti entistä työnantajaansa vastaan nostamansa kanteen Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Perjantaina antamassaan päätöksessä oikeus totesi irtisanomisen perusteettomaksi ja katsoi työnantajan tuoneen harvinaisen selkeästi esille uskonnon yhtenä menettelyyn vaikuttavana tekijänä. Oikeus piti tapausta syrjivänä ja naista henkilönä loukkaavana, työnantajan tarkoituksellista ja lain säännöksistä piittaamatonta menettelyä erittäin moitittavana ja syrjintää sukupuolen perusteella räikeänä.

Työnantaja velvoitettiin maksamaan naiselle korvauksia korkoineen yhteensä yli 48 000 euroa, joka koostuu muun muassa 14 kuukauden palkkaa vastaavasta summasta sekä yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolakien mukaisista hyvityksistä ja oikeudenkäyntikuluista.

Kannetta vastustaneen työantajan mukaan irtisanominen ei ollut laiton, vaan johtui syvästä luottamuspulasta. Toimitusjohtajan mukaan nainen oli muiden työntekijöiden kanssa kieltäytynyt työtehtävistä ja noudattamasta annettuja määräyksiä ja ohjeita.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .