Presidentinvaalien ennakkoäänestys jatkuu vilkkaana – Keski-Suomessa rikottiin 30 %:n rajapyykki

Huomenna on viimeinen mahdollisuus äänestää ennakkoon.

Presidentinvaalien ennakkoäänestyksessä oli maanantaina iltakahdeksaan mennessä annettu yli 234 000 ääntä. Äänestysprosentti oli 29,9 ja ääniä oli kaikkiaan annettu lähes 1,3 miljoonaa. Viime presidentinvaaleissa vastaavaan aikaan äänestysvilkkaus oli 25,8 prosenttia.

Tiistaina on viimeinen mahdollisuus äänestää ennakkoon. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina.

Keski-Suomen vaalipiirissä rikottiin 30 prosentin rajapyykki maanantaina. Iltaan mennessä äänensä oli käynyt antamassa 67 098 äänioikeutettua eli 30,8 prosenttia. Naiset (34,0 prosenttia) olivat käyneet äänestämässä hivenen miehiä (27,6 prosenttia) aktiivisemmin. Maanantaina ääniä annettiin kaikkiaan 13 094 kappaletta, mikä vastasi hiljaisemman viikonlopun jälkeen jälleen tavanomaista äänestysarkipäivää Keski-Suomessa.

Keski-Suomessa aktiivisimmin on tähän mennessä äänestetty Kuhmoisissa, jossa äänestysprosentti nousi 41,4:ään. Tämän jälkeen vilkkainta ennakkoäänestyspaikoilla on ollut Kyyjärvellä (38,5 %), Kivijärvellä (37,1 %) ja Viitasaarella (36,3 %). Jyväskylässä äänestämässä oli maanantai-iltaan mennessä käynyt 30,9 prosenttia äänioikeutetuista.

Verkkaisinta Keski-Suomessa on ollut Petäjävedellä, jossa äänestysprosentti oli vain 24,3. Äänestysinnokkaimpien kuntien listalla peräpäässä olivat myös Laukaa (25,7 %), Äänekoski (26,6 %) ja Uurainen (27,4 %).

Lähes kaikissa muissakin vaalipiireissä äänestysprosentti ylitti maanantaina 30 prosentin rajapyykin. Vain Helsingissä, Uudellamaalla, Vaasassa ja Ahvenanmaalla äänestysinto on ollut vähän vaisumpaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.