Presidentti Niinistö Itämeren lentoturvallisuudesta: ”Äärettömän vaarallisen leikittelyn loputtava"

Presidentti Sauli Niinistön mukaan lentoturvallisuustilanne Itämerellä on kaksijakoinen.

Presidentti Sauli Niinistön mukaan lentoturvallisuustilanne Itämerellä on kaksijakoinen. Hyvänä asiana hän pitää sitä, että lentoturvallisuuden kehittämisessä on päästy eteenpäin.

Lentokoneiden tunnistuslaitteiden eli transpondereiden käyttöä puitiin viimeksi toukokuussa Helsingissä. Niinistö sanoi, että nyt selvityksessä on Venäjän, Naton ja Itämeren maiden suhde niihin. Niinistö nosti asian esille jo viime kesänä tapaamisessa Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa.

– Toinen totuus taas käytännössä on se, että jos tapahtuu jotain, tapahtuu välittömästi myös toisella puolella jotain, Niinistö sanoo ja viittaa Itämeren yllä viime aikoina tapahtuneeseen kiivaaseen lentotoimintaan.

Niinistö sanoo, että muutama tekijä laukaisi tilanteen, jonka jälkeen ilmassa oli paljon koneita.

– Sitten siellä alkoi seikkailunomainenkin, äärettömän vaarallinen tunnelma. Jos vahinkoja sattuu, vauriot moninkertaistuvat.

Niinistön mukaan asiassa on mentävä sitkeästi eteenpäin.

– On synnyttävä yhteinen käsitys, että leikittely valtavan vakavilla asioilla loppuu välittömästi ja että saataisiin selvät säännöt, Niinistö sanoo STT:lle.

Presidentti Niinistö ja rouva Jenni Haukio vierailivat Mikkelissä lauantaina. He osallistuivat muun muassa Päämajasymposiumiin ja tapasivat kansalaisia Mikkelin torilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Niinistön viesti Mikkelin torilla: Olkaa onnellisia ja auttakaa toisianne

Presidentti Niinistö: Suomella selkein linja koko Euroopan unionissa turvallisuuskäsityksestä