Presidentti Niinistö Oulussa: Tänä päivänä on entistä vaikeampi olla köyhä

Historiallista 80 prosentin gallup-kannatustaan presidentti ei halunnut kommentoida.

Presidentti päättää yhdessä rouva kanssa maakuntakiertueensa tänään Oulussa. Presidentin mielestä matkoissa on ollut hänelle tärkeää se, että kaikki maakunnat tulevat siten huomatuiksi valtiovallan taholta. Joka puolella on ollut hänen mukaansa paljon väkeä.

Oulussa kauppakeskus Valkea oli kaikkia kerroksia myöten täynnä presidenttiä kuulemaan tulleita ihmisiä.

Historiallista 80 prosentin gallup-kannatustaan presidentti ei halunnut kommentoida tavatessaan mediaa puheensa jälkeen.

Niinistön mukaan ihmisiä kiinnostaa kansainvälinen tilanne, mutta myös Suomen ja kotiseudun asiat. Oulussa hän nosti puheessaan esille erityisesti rauhan sen kaikissa muodoissa, osallisuuden tunteen tärkeyden ihmisille sekä maapalloa uhkaavan ilmastonmuutoksen.

– Kaikkein tärkeintä on, että kokisimme jokainen elämän olevan arvokasta ja oikeastaan onnellista, Niinistö sanoi puheessaan.

Päivän aluksi presidenttipari tervehti nuoria juhlijoita Lasten linnanjuhlissa. Juhliin oli kutsuttu yhteensä viisisataa 10-vuotiasta koululaista.

Presidentti kertoi medialle lukeneensa tutkimuksesta, jonka mukaan Suomi on maailman matalimpien tuloerojen maa. Tutkimuksen tasoa hän ei arvioinut, mutta lisäsi heti perään, että on Suomessa niukuutta ja köyhyyttäkin.

– Ongelma on se, että tänä päivänä on entistä vaikeampi olla köyhä. Silloin, kun minä olin nuori oikeastaan kellään kaverilla porukassa ei ollut mitään sen merkillisempää, joten siinä porukassa oli helppo olla. Tänään erottuu heti, jos on jäänyt jalkoihin. Se on raskas tunne erityisesti nuorille. Siksi halusin koululaisille korostaa sitä, että kaikenlainen kiusaaminen ja yksinjättäminen ei ole hyväksi, presidentti sanoi.

"Hyvät näkökulmat rauhaan"

Oululaiset luonnehtivat presidentin puhetta lämpimäksi ja eteenpäin kannustavaksi. Valkeaan kerääntyneet kannattajat olivat ihastuksissaan nähtyään presidenttiparin.

– Hänellä oli hyvät näkökulmat rauhaan, aivan mahtava puhe. Ensimmäistä kertaa näin hänet ja on ihanaa, kun meillä on näin hyvä presidentti, oli kiva tulla kuuntelemaan ja vielä Suomi 100 -vuonna, kuvaili rouva, joka ei halunnut sanoa nimeään STT:lle.

Toinen rouva kehui saaneensa nimikirjoituksenkin.

Illalla presidenttipari osallistuu Suomen satavuotisjuhlavuoden valtakunnalliseen juhlaan, jota vietetään tänään Oulussa. Vielä ennen juhlia presidentti seuraa jääkiekko-ottelun Oulun Kärpät vastaan Porin Ässät.

– Jos Jenni kuulee.. joutuu olemaan varovainen aina näissä... tietysti porilaisena, Niinistö vastasi kysymykseen Kärpät vai Ässät.

– Toivon, että matsi on hyvä. Jos nyt jotain sarjataulukosta voi päätellä, niin ennakkosuosikki taitaa olla kotijoukkue, hän sanoi.

Valtakunnallista Suomi 100 -juhla vietetään Oulussa – musiikkia, tanssia ja uutta teknologiaa

Uusimmat

Kotimaa

Ay-pomo Ann Selin Ylellä: Kompromissi yrityksen koosta ei kelpaa irtisanomissuoja-asiassa

Merellä myrskyää, maalla kovimmat tuulet puhaltavat iltapäivällä

Jyväskylän Kauppakadulla väkivaltainen kahden miehen välienselvittely lauantaiyönä – nuorempi löi nyrkillä suoraan kasvoihin ja potkaisi maassa makaavaa päähän

Pelko saa kiinteistövälittäjät hiljenemään: asuntokäynneillä lähentelyä, koskettelua ja uhkailuja – Arveluttavimpiin kohteisiin mennään pareittain

KRP tekee kotietsintöjä Varsinais-Suomessa – epäillyssä törkeässä rahanpesussa pesty rahaa miljoonien edestä

Eurojackpotista 123 000 euron voitto Lempäälään – ensi viikolla potissa 38 miljoonaa euroa

Tuuli voi olla laajalti vaarallista – yö oli erittäin lämmin

Ongelmalähiöt puuttuvat Jyväskylästä – Poliisipäällikkö: Päätöstä poliisiaseman rakentamisesta Äänekoskelle odotetaan vielä syksyn aikana

Hyvä liikunnan opettaja ei moiti eikä vertaile – opettajan tehtävä on järjestää tunnit niin, että heikoimmatkin uskaltavat yrittää

Armeijatyylistä kidutusta tai koulupäivän piristys – lukijat muistelevat koulun liikuntatunteja värikkäin sanankääntein

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.