Presidentti Niinistö Ylellä: Oma puolustus pidettävä kunnossa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön mielestä ei voi olla niin, että Suomen puolustusta hellitetään hetkeksikään ylityösumien purkamisen takia.

Niinistö kommentoi Ylen Ykkösaamussa Savon Sanomien tietoja, että suomalaiset Hornetit eivät ehtineet ilmaan venäläisten kuljetuskoneiden loukatessa Suomen ilmatilaa.

Niinistön mielestä Puolustusvoimien resurssit ovat ilmeisen niukat. Kaikki korostaa Niinistön mielestä sitä, että puolustus on pidettävä kunnossa. Hän uskoo, että aihe on yksi seuraavien eduskuntavaalien aiheista.

Niinistö rohkaisi keskustelemaan Suomen Nato-jäsenyydestä. Hänen mielestään on osattava myös hahmottaa, miltä jäsenyys vaikuttaisi venäläisten silmin ja mitä he sitten tekisivät.

Niinistö sanoi, että kovin paljon ei ole pohdittu esimerkiksi sitä, mitä merkitsisi Venäjän ja Naton maarajan kaksinkertaistuminen. Suomen kohdalla olisi puolet rajasta.

Toinen pohdinnan kohde on Niinistön mielestä se, että jos Ruotsikin liittyisi Natoon, Itämerestä tulisi Naton sisämeri, jonka pohjukassa Venäjä olisi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.