Presidentti Niinistö ihmettelee MTV:lle kriisinyrkkijupakkakeskustelua

Presidentti Sauli Niinistö kertoo MTV:n haastattelussa ihmettelevänsä julkisuudessa edelleen vellovaa keskustelua hallituksen ja presidentin arvovaltakiistasta koronakriisin hoidossa.

Lauantaina nähtävässä haastattelussa Niinistö kommentoi kohua, joka alkoi hänen ehdottamastaan kriisiryhmästä eli niin sanotusta nyrkistä.

–  Minä olen yllättänyt siitä, että jotkut edelleen tuntuvat ylläpitävän tuollaista vainoharhaista valtapolitiikkaoppia. Ainakaan minä en ole viitannut mihinkään valtaoikeuteen. Päinvastoin olen vain puhunut ajatuksesta esittää hallitukselle sen toiminnan tueksi tällaista ryhmää, toteaa Niinistö MTV:lle.

Presidentti Niinistö ja pääministeri Sanna Marin (sd.) kiistivät molemmat viime lauantaina Iltalehden uutisen siitä, että kriisiryhmästä olisi keskusteltu kovasanaisesti presidentin ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisessa ministerivaliokunnassa eli niin kutsutussa tp-utvassa.

Aiemmin tällä viikolla eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk.) kertoi Ylen radion Ykkösaamussa, että Niinistön ehdotus oli virhe ja siinä astuttiin hallituksen tontille.

–  Minä en siinä edes antanut neuvoa, vaan esitin tällaisen ajatuksen. On todella merkillistä, jos ajatellaan sillä tavalla, että poliittiset toimijat eivät voisi antaa toisilleen jonkinlaista apua tai miksei suorastaan neuvojakin, toteaa Niinistö MTV:lle vastaten Vanhasen kritiikkiin.

Niinistö kertoo hänen ja hallituksen yhteistyön toimivan hyvin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.