Presidentti Niinistö on huolissaan Venezuelan tilanteesta ja muistutti vappupuheessaan ilmastoasioista

Presidentti Sauli Niinistö kertoo olevansa huolissaan Venezuelan tilanteen kehittymisestä. Niinistön mukaan tilanne maassa on äärimmäisen jännittynyt.

Niinistö kommentoi Venezuelan tilannetta lehdistölle perinteisten vapputervehdysten vastaanoton yhteydessä Presidentinlinnan edustalla.

–  Tilanne on äärimmäisen jännittynyt. Tämä nouseva päivä toivottavasti ei tuo mukanaan surullisia, väkivaltaisia uutisia. Katsotaan, miten tilanne siellä kehittyy. Jännitteet ovat kovia, Niinistö sanoi.

Kun Niinistöltä kysyttiin, tukeeko Suomi edelleen oppositiojohtaja Juan Guaidoa Venezuelan väliaikaishallinnon johtoon, hän vastasi Suomen noudattavan EU:n yhteistä linjaa.

Kansainvälinen yhteisö tukee laajalti Guaidoa Venezuelan johtoon. Maan istuvaa presidenttiä Nicolas Maduroa tukevat Venäjä ja Kiina.

Presidenttipari otti vastaan vappukukan

Niinistö ja puoliso Jenni Haukio ottivat vastaan perinteisiä vapputervehdyksiä tilaisuudessa, joka alkoi Presidentinlinnan edustalla kello 11 vappukukan luovuttamisella.

Vuosittain järjestettävän Folkhälsanin vappukeräyksen tuotto käytetään lasten ja nuorten turvallisuutta ja terveyttä edistävään toimintaan.

Vappukukan vastaanoton jälkeen presidenttipari sai kuulla Suomen työväen musiikkiliiton tervehdyksen. Niinistö ja Haukio kuuntelivat aurinkolasit päässään, kun Pirkanmaan musiikkiopiston orkesterien nuoret soittajat musisoivat Presidentinlinnan pihalla.

–  Teillä on hallussanne hieno taito, ylläpitäkää sitä. Te saatte siitä itse iloa, ja me kuulijoina kaksin verroin enemmän, Niinistö sanoi.

–  Meillä kotonakin on niin, että toinen meistä osaa sekä laulaa että soittaa, ja minä sitten kuuntelen.

Ylioppilaskunta kaipasi tolkun ääntä ilmastokeskusteluun

Tilaisuus jatkui Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan ja Ylioppilaskunnan Laulajien tervehdyksellä presidenttiparille.

Ylioppilaskunnan puheenjohtaja Suvi Pulkkinen sanoi tervehdyksessä, että ilmastoherätyksen rinnalla kulkee valitettavasti myös ilmastopelko. Hän kaipasi tolkun ääntä ilmastokeskusteluun ja peräänkuulutti poliitikoilta rohkeutta ajaa myös tulevien sukupolvien asioita.

Vastauksessaan Niinistö piti tärkeänä, että näihin asioihin kiinnitetään vakavasti huomiota.

–  Jos Suomi aikoo kansainvälisesti pitää yllä tavoitteita ja vaatia muilta, niin meillä ei ole varaa käyttäytyä toisella tavalla kuin mitä itse opetamme, Niinistö sanoi.

–  Uskon, että jokainen yksilö kohdaltaan loppujen lopuksi tulee huomaamaan, että eihän se minua mitenkään rajoita, että minä ajattelen tätä ilmastoa, ympäristöä, luontoakin, samalla kun siinä elän ja siitä elän.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.