Presidentti Niinistö toivoo ihmisten havainnoivan toisiaan, jotta tulevilta uhreilta vältytään

Presidentti Sauli Niinistö toivoo, että ihmiset huomaisivat muutoksen toisissa.

Presidentti Sauli Niinistö puhuu parhaillaan Mäntyniemessä terrorismista. Niinistö luottaa viranomaisiin, mutta toivoo myös että ihmiset havainnoisivat toinen toisiaan ja ilmoittaisivat havainnoistaan, jotta mahdolliset tulevat uhrit voidaan välttää.

– Minusta on tärkeää, että kaikissa yhteisössä seurataan toinen toisia, vaikka ei tarvitse kavaltaa ja tehdä salapoliisityötä. Jos joku eristäytyy tai vaikuttaa poikkeavalta, on tärkeä havaita se, että vältytään uhreilta.

Presidentti Sauli Niinistö toivoo, että tiedustelulainsäädäntö tulisi voimaan pikaisesti. Niinistö sanoo keskustelleensa aiheesta jo kolmen hallituksen kanssa.

Niinistö uskoo, että Turun tapahtumat jouduttavat tiedustelulainsäädännön käsittelyä.

Tiedustelulakisuunnitelmat sallisivat viranomaisille muun muassa verkkotiedustelun, johon nykyisin ei ole valtuuksia. Tiedustelua voitaisiin tehdä Suomessa ja ulkomailla. Suojelupoliisin rooli muuttuisi yhä vahvemmin tiedusteluviranomaiseksi.

Niinistö oli kirjoittamassa puhetta

Niinistö kertoo, että hän oli Turun iskun tapahtuma-aikaan perjantaina iltapäivällä Naantalin Kultarannassa. Presidentin mukaan turvajärjestelmän kautta saatiin nopeasti tieto siitä, mitä tapahtuu.

Tasavallan presidentin kesäasunto Kultaranta sijaitsee vajaan 20 kilometrin päässä Turun keskustan iskupaikasta länteen.

Niinistö kertoo olleensa iskun aikaan kirjoittamassa puhetta. Presidentti kertoi yksityiskohtana, että perjantaina tekeillä ollut puhe on hänellä yhä kesken.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Maanantain tukilakot näkyisivät maalla, merellä ja ilmassa – matkustajalaivoja jäämässä satamiin, lentojen perumisista ei vielä tarkkaa tietoa

Hyvä Joulumieli -tapahtuma valloitti Jyväskylän Kävelykadun – keräykseen lahjoitettujen varojen turvin hankitaan kaikkiaan 28 000 lahjakorttia

Maanantain tukilakot näkyisivät maalla, merellä ja ilmassa – matkustajalaivoja jäämässä satamiin, lentojen perumisista ei vielä tarkkaa tietoa

Jyväskyläläismiehelle ehdollista vankeutta laittomista nuuskabisneksistä – aloitti välittämisen 16-vuotiaana

HSL:n tekemät lipuntarkastukset loppuvat VR:n kaukoliikenteen junissa keväällä

Mauri Pekkarinen väistyy maakuntavaltuustosta – Petri Honkonen valittiin uudeksi puheenjohtajaksi

Mitä ihmettä? Hippokselle ilmestyi alkuviikosta uusi pysäköintirajoitus, mutta loppuviikkoon mennessä se oli jo hävinnyt

Teollisuusliitto katkaisi mekaanisen metsäteollisuuden neuvottelut – muun muassa kiky-tunnit kiistakapulana

Paltan Aarto yllättyisi, jos postikiistaa ratkova työryhmä löytäisi nopean ratkaisun – "En varsinaisesti usko, että mitään uutta ja ihmeellistä sieltä selvitystyöryhmästä tulee esiin"

Telian matkapuhelinverkossa laaja häiriö – myös hätäpuheluiden soittamisessa ollut ongelmia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.