Presidentti Niinistö vastasi radiossa kansalaisten kysymyksiin – keskustelua herättivät nuoret ja tulevaisuuden uhat

Niinistö arveli isyysloman pitämisen voivan olla hankalaa: "Eletään normaalia elämää, johon automaattisesti kuuluu lapsenhoito"

Presidentti Sauli Niinistö keskusteli tänään radiossa kansalaisten kanssa muun muassa nuorten syrjäytymisen ehkäisemisestä ja tulevaisuuden mahdollisista uhkakuvista. Niinistö korosti sitä, että kaikkien pitäisi voida tuntea itsensä osallisiksi ja että kenenkään ei esimerkiksi koulussa pitäisi jäädä yksin.

Niinistö katsoi, ettei sodan uhkaa ole Suomessa näkyvissä. Maailma on kuitenkin käynyt pienemmäksi ja sen ongelmat koskettavat myös Suomea. Niinistö totesi ilmastonmuutoksen ja siitä johtuvan arvioidun ihmisten muuttoliikkeen olevan aikamoinen haaste.

Kansalaiset halusivat tietää myös Niinistön omista lukioajoista ja tulevasta isyydestä. Niinistö arveli, että varsinaisen isyysloman pito voi olla vaikeaa, jos hänet valitaan uudelleen presidentiksi. Töitä ja tapaamisia voi kuitenkin rytmittää niin, että perheelle jää aikaa.

– Eletään normaalia elämää, johon automaattisesti kuuluu lapsenhoito, Niinistö sanoi.

Niinistö vastasi kansalaisten kysymyksiin Ylen Radio 1:n Tasavallan presidentin kyselytunnilla suorassa lähetyksessä. Soittajia oli kuudesluokkalaisesta 93-vuotiaaseen sotaveteraaniin. Niinistö pääsi miettimään, millainen puhe kuudesluokkalaisen kannattaisi pitää, kun hän esittää koulun näytelmässä presidentti Sauli Niinistöä. Niinistö sanoi, että hän puhuisi koulurauhasta ja luonnonrauhasta.

– Koulurauha tarkoittaa sitä, että pidetään kaikki mukana eikä kenellekään olla ilkeitä, Niinistö sanoi.

Presidentti ohjeisti myös, miten puheen voi pitää jännittämättä.

– Kun katsot ympärillesi, mieti, että kaikki suhtautuvat sinuun myönteisesti.