Prisman koirahäkissä virunut koira oli karannut kotoaan Jyväskylän Mannilasta – omistaja etsi Seppoa yötä myöten

Jyväskylän Palokan Prisman koirahäkistä tiistaiaamuna löytyneen koiran omistaja on kiitollinen koiransa löytäjälle. Koiran löytyminen häkistä herätti kiivasta keskustelua internetissä.

– Minulle on loppujen lopuksi yhdentekevää, mitä kautta tieto koirani Sepon löytymisestä minut tavoitti, mutta olen vain onnellinen siitä, että se löytyi, omistaja Kari Koivuniemi kertoo.

Seppo-koira oli ollut ilmeisesti koko yön koirahäkissä, ennen kuin se aamulla päästettiin ulos. Sepon häkkiin laittaneesta henkilöstä ei ole kuulunut mitään. Koivuniemi oli itse kuullut tuntomerkkeihin sopivan koiran löytymisestä Keskisuomalaisen uutisoinnin perusteella.

– Vartija oli kirjannut tuntomerkeiksi pienehkön, iloisen ja erittäin uteliaan. Jokainen niistä sopii Seppoon täydellisesti, Koivuniemi hymyili keskiviikkona.

 

Koira oli päässyt karkaamaan, kun Koivuniemi oli lähtenyt asioille. Jyväskylän Mannilassa sijaitsevan uuden talon ovet eivät ole vielä täysin tutut, ja ulko-ovi jäi ilmeisesti auki.

– Seppo käy testaamassa ovea pukkaamalla sitä, ja ilmeisesti pääsi ulos. Kun tulin takaisin kotiin, naapurit olivat laittaneet oven kiinni, joten en osannut epäillä mitään, Koivuniemi kertoi.

Se, miten koira oli päässyt porraskäytävän ovesta kokonaan ulos, on mysteeri.

– Kun olin käynyt asunnon läpi, lähdin ulos etsimään. Tein todella isoa lenkkiä, kävin varmasti kolmen kilometrin säteeltä läpi jokaisen puistikon ja metsän jonka tiedän. Huutelin koko matkan ajan Seppoa.

 

Koivuniemi asuu Jyväskylän Mannilassa, joten matkaa Palokan Prismaan kertyy jonkin verran.

Hän epäili, että pieni ja terhakas sekarotuinen oli varmasti lähtenyt etsimään häntä.

 

Kun koira lopulta aamupäivällä löytyi, käytti Koivuniemi Seppoa heti eläinlääkärissä, sillä se aristi tassuaan. Nyt käpälä on jo kunnossa.

– En ole vielä käynyt katsomassa netin lemmikkifoorumeita, mutta eläinlääkärissä sanoivat, että siellä on meneillään aikamoinen somemyrsky. Ihmiset syyttelevät laiminlyönnistä ja muusta perättömästi. Keskisuomalaisen verkkosivuilla kerkesin puolustaa itseäni.

Koivuniemi sanoi, että hänelle voi hyvin antaa palautetta, kunhan se on rakentavaa.

– Olen edelleen erittäin kiitollinen sille, joka Sepon Prisman häkkiin laittoi. Koira tuli minulle vasta puoli vuotta sitten, joten se ei osaa vielä kunnioittaa autoja. Häkki siis saattoi pelastaa sen hengen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .