Yllättävä kanta keskustan pj-kisassa: "En ole Väyrysen erityinen symppari"

Professori, Keskisuomalaisen emerituspäätoimittaja Erkki Laatikainen, 65, on lähtenyt ajamallaan voimallisesti kynällään tohtori Paavo Väyrystä, 65, keskustan uudeksi puheenjohtajaksi. Laatikainen kirjoittaa perjantain Suomenmaassa, että "poikkeustilanne vaatii Väyrysen puheenjohtajaksi".

– Keskustalla on kiire päästä vakuuttavaan menestykseen. Se tarvitsee puheenjohtajakseen henkilön, joka tiedoillaan, taidoillaan, rohkeudellaan ja karismallaan kykenee viipymättä haastamaan hallituksen ja sen politiikan, Laatikainen kirjoittaa.

Laatikainen kehuu Väyrysen presidentinvaaleissa saavuttamaa tulosta loistavaksi saavutukseksi, joka vahvisti keskustaväen omanarvontuntoa.

– En ole milloinkaan ollut Väyrysen erityinen symppari, mutta haluan olla äärimmäisen realisti nimenomaan keskustan voimistamisen näkökulmasta, Laatikainen toteaa.

Hän myös sanoo olleensa Väyrysen kanssa vain silkka hyvän päivän tuttu eikä kumpikaan miehistä ole toisiinsa sidonnainen.

Erkki Laatikainen toimi Keskisuomalaisen vastaavana päätoimittajana vuosina 1975–2008. Laatikainen ei päätoimittaja-aikanaan ollut keskustan jäsen, mutta puolue on myöntänyt hänelle korkeimman mahdollisen tunnustuksen, keskustan kultaisen ansiomerkin.