Professori, päätoimittaja Erkki Laatikainen on poissa

Sanomalehti Keskisuomalaisen päätoimittaja, professori Erkki Laatikainen on kuollut. Hän menehtyi nopeasti edenneen sairauden murtamana tänä aamuna kotonaan Jyväskylässä. Pohjois-Savossa Kaavin Rovevaarassa vuonna 1946 syntynyt Laatikainen oli kuollessaan 66-vuotias.

Laatikainen oli Keskisuomalaisen päätoimittaja vuosina 1975–2008. Vahvana maakunnan vaikuttajana tunnetun Laatikaisen sanomalehtiura alkoi kesätoimittajana Keskisuomalaisessa vuonna 1966. Päätoimittajana Laatikainen aloitti 28-vuotiaana vuonna 1975. Seuraavina vuosikymmeninä hän kasvoi yhdeksi valtakunnan seuratuimmista sanomalehtimiehistä.

Laatikainen jäi Keskisuomalaisen päätoimittajan paikalta eläkkeelle syyskuussa 2008. Tämänkin jälkeen Laatikainen pysyi tiiviisti yhteiskunnallisessa keskustelussa mukana pakinoiden muun muassa Ylelle ja Keskisuomalaiselle.

Erkki Laatikaisella riitti päätoimittajuuden lisäksi voimaa myös lukuisiin luottamustehtäviin. Laatikainen valittiin jo vuonna 1975 Nisulan Osuuspankin hallitukseen. Siitä alkoi kolme vuosikymmentä kestänyt luottamusmiesura osuuspankkiryhmän hallinnossa. Laatikainen oli keskeinen vaikuttaja Keski-Suomen Osuuspankin perustamisvaiheissa ja hän toimi pankin hallituksen puheenjohtajana vuosina 1992–2009.

Jo 1970-luvun puolivälissä Laatikainen valittiin Alkio-opiston hallitukseen. Puheenjohtajana hän oli vuodesta 1982. Hän oli kansanopistojen yhteydessä toimivan Humanistisen ammattikorkeakoulun hallituksen puheenjohtaja. Lisäksi Laatikainen vaikutti lukuisissa Jyväskylän ja maakunnan yhteisöissä. Laatikainen oli keskeisessä roolissa, kun Jyväskylän yliopistoon perustettiin journalistiikan koulutuslinja.

Professori Lasse Kankaan muistokirjoitus Erkki Laatikaisesta julkaistaan paperisessa Keskisuomalaisesta huomenna lauantaina – sivulla kaksi. Juuri samalla paikalla ja samana viikonpäivänä, jolloin hänen päätoimittajakirjoituksiaan julkaistiin vuosikymmenet.

Erkki Laatikainen 1946–2013