Psykoterapeutiksi opiskelevan epävarmuus poistunee

Psykoterapeutiksi kouluttautuvien oikeusturva paranee, sillä Valvira perustaa erityisen työryhmän arvioimaan koulutusohjelmien sisältöä etukäteen. Tavoitteena on, että opiskelija tietää jo ennen koulutukseen hakeutumista, pääseekö hän koulutuksen jälkeen Valviran ylläpitämään terveydenhuollon ammattihenkilörekisteriin.

Nykyisin opiskelijalla ei ole mitään takeita rekisteriin pääsystä, vaikka hän olisi suorittanut tuhansia euroja maksavan ja vuosia kestävän koulutuksen.

Valviran rekisterissä on nykyisin noin 4 000 psykoterapeuttia. Lukumäärä kasvaa vuosittain noin 300:lla.

Terveydenhuollon ammattihenkilöstön koulutuksessa psykoterapeuttien koulutus on kirjavuudessaan ainutlaatuinen ilmiö.

– Samanlaista täysin sääntelemätöntä ja näin monen tahon järjestelmää ei ole muissa ammattiryhmissä, kertoo lääkintöneuvos Pirjo Pennanen Valvirasta.

Psykoterapeutteja kouluttavia tahoja on useita kymmeniä, Pennanen arvioi. Koulutusta antavat yritykset, säätiöt ja oppilaitokset, esimerkiksi ammattikorkeakoulut ja yliopistojen täydennyskoulutuskeskukset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vaalivalitusten kirjoa: Tarkistuslaskennassa paikkansa menettänyt vaatii uutta ääntenlaskentaa – 300 kilometriä Ranskassa äänestämään matkustanut suomalainen koki pettymyksen

Yön uutiskooste: Huumetynnyrijutun tuomio, Trump kritisoi Japania, Venezuelan presidentin väitetty salamurhayritys

Jyväskylään valmistuu syksyllä yksi uusi frisbeegolfrata ja toinenkin on kartoitusvaiheessa – nykyinen kapasiteetti on äärirajoilla edelleen kasvavan suosion takia

Tältä näyttää Jyväskylän Tuomiojärvellä sijaitseva Lehtisaari kolme vuotta tulipalon jälkeen – Katso tuoreet kuvat "kaupunkilaisten kesämökistä"

Seitsemän prosenttia homoaviopareista vihitty kirkollisesti – Tutkijat pitävät osuutta isona: "Jokainen vihkiminen vastoin ohjeistusta"

Oliko Jari Aarnio huumeita Suomeen järjestellyt Pasilan mies? Hovioikeus antaa tuomionsa tänään aamupäivällä

Osa naisista jättää kohdunkaulan syöpäseulonnat väliin Keski-Suomessa – "Nuoremmilla ikäluokilla ei ehkä ole samalla tavalla huolta omasta terveydestä"

Puhemies Vanhanen: Munuaiskasvainten syy oli syöpä, hoidettu leikkaamalla

Ilmastoministeri Mikkonen pitkän aikavälin tavoitteesta: Tärkeintä saada yhteisymmärrys 2050 tavoitteesta, 2030 joutuu odottamaan

Uusi hätäkeskusjärjestelmä kutsuu helikopterin paikalle aiempaa herkemmin – potilaita lääkärikopteri kohtaa harvemmin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.