Puheenjohtajaehdokkaat Halla-aho ja Terho – Keitä he ovat?

Jussi Halla-aho on europarlamentaarikko, Sampo Terho eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri.

Jussi Halla-aho

– Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho, 46.

– Blogikirjoittajana ja jyrkkänä maahanmuuttokriitikkona profiloitunut filosofian tohtori Jussi Halla-aho valittiin eduskuntaan Helsingin vaalipiiristä 2011.

– 1971 syntynyt muinaiskirkkoslaavin tuntija Halla-aho keräsi vuoden 2011 vaaleissa noin 15 000 ääntä. Halla-aho arvioi silloin ihmisten äänestäneen häntä maahanmuutto- ja eurokriittisyyden takia.

– Kesäkuussa 2012 Halla-aho tuomittiin sakkoihin korkeimmassa oikeudessa uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Korkeimman oikeuden mukaan Halla-ahon blogikirjoitus kesällä 2008 sisälsi islaminuskoista herjaavia ja häpäiseviä väitteitä.

– Europarlamenttiin Halla-aho nousi 80 000 äänellä vuonna 2014.

– Halla-aholla on viisi lasta, joista neljä nykyisen vaimonsa kanssa.

Sampo Terho

– Sampo Terho, 39, on eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri. Ennen keväällä alkanutta ministeripestiä hän toimi eduskuntaryhmän puheenjohtajana.

– Ennen europarlamentaarikko- ja kansanedustajauraansa filosofian maisteri Sampo Terho työskenteli Maanpuolustuskorkeakoulun tutkijana. Hän on toiminut myös Suomalaisuuden Liiton puheenjohtajana.

– Terho nousi Timo Soinin jalanjäljissä europarlamenttiin ja oli europarlamentin jäsen 2011–2015.

– Hän oli ensimmäistä kertaa ehdolla eduskuntaan 2003, jolloin hän sai 83 ääntä. Terho nousi eduskuntaan Helsingin vaalipiiristä vuonna 2015 yli 10 000 äänellä.

– Terhon perheeseen kuuluu vaimo ja yksivuotias lapsi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.