"Puheenjohtajat neuvottelevat yhä, Sipilällä täydet valtuudet"

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen kertoo, että sotesopua haetaan yhä hallituspuolueiden puheenjohtajien kesken. Valmista ratkaisua ei ole löytynyt, mutta elementtejä sille on olemassa.

– Verrattuna viime yöhön, toisaalta selvästi edistymistä, mutta kuten pääministerin kommenteistakin on tullut julki, niin kyllä tässä vaikeuksiakin on, Vanhanen sanoi medialle poistuessaan ryhmäkokouksesta.

Vanhasen mukaan keskusta ei ole antanut mitään kellonaikoja sille, milloin ratkaisun pitäisi olla valmis. Hän osallistuu itse neuvotteluihin "takahuoneessa".

– Pääministeri tiedottaa sitten, kun sen aika mahdollisesti on.

Vanhanen sanoo, että eduskuntaryhmä antoi puheenjohtaja Juha Sipilälle täydet valtuudet käydä neuvotteluja.

Keskustan ryhmä kokoontuu Vanhasen mukaan seuraavan kerran ensi tiistaina. Se ei kuitenkaan Vanhasen mukaan tarkoita välttämättä sitä, etteikö pääministeri Juha Sipilä voisi sitä ennen kävellä presidentin puheille hajottaakseen hallituksen.

– Pidämme seuraavan infotilaisuuden silloin, mutta kaikilla on viestimet käytössä ja yhteydet toimivat sitä ennenkin.

Kysymykseen, onko hallitus koossa vielä tiistaina, Vanhanen vastasi, että se nähdään sitten tiistaina. Hän muistutti, että hallituspuolueita on kolme ja kaikilla on omat tavoitteensa ja agendansa.

– Me kaikki osaamme olla hankalia omien tavoitteidemme puolesta.

Vanhasen mukaan Susanna Kosken (kok.) vuoto viidestätoista sote-alueesta oli liian ennakkoon ilmoitettu.

– Semmoisessa vaiheessa, jolloin ehdotusta ei vielä ollut, eikä sitä oltu vielä sovittu.

Myös kokoomus antanut neuvotteluvaltuudet

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz kertoo, että myös kokoomus on antanut täyden tukensa neuvottelijoille ja puheenjohtaja Alexander Stubbille.

– Ja totta kai myös valtuudet tehdä ratkaisu, joka tyydyttää myös kokoomusta. Varmasti olemme kaikki sitä mieltä, että mitä nopeammin ratkaisu löytyy sitä parempi. Zyskowicz ei usko, että kokoomuksen eduskuntaryhmä on koolla enää tänään.

Kokoomus on kuitenkin edelleen varautunut kokoustamaan vielä tänä iltana, jos ratkaisu syntyy. Muussa tapauksessa sen eduskuntaryhmä käsittelee asiaa huomenaamulla, jolloin on koolla puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokous.

– Näyttää siltä, että aikataulu on kallistumassa siihen suuntaan, että huomenaamulla kun kokoonnumme, niin on jonkinlainen neuvotteluratkaisu toivottavasti esiteltävissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Henkilöauto törmäsi pysäköidyn pakettiauton perään Jyväskylässä

Koronaohjeita päivitettiin: Hengitystieoireiden kanssa ei jatkossa saa mennä kouluun tai päiväkotiin, ellei koronaa ole suljettu pois

Fiilistele ja katso kuvat Kimolan kanavan neitsytpäivästä – jyväskyläläinen elämäntapaveneilijä Timo Mustalampi ajoi sulun läpi ensimmäisten joukossa

Klassikkoteosta ei jaeta enää koteihin – ilmoittautuminen Jyväskylän kansalaisopiston huippusuosituille syksyn kursseille alkaa pian, katso ohjeet

Suomessa kaksi uutta koronakuolemaa, kertoo THL

Äänestyksen hävinnyt ehdokas jätti valituksen – Keltinmäen aluekappalaisen valintaa käsittelee seuraavaksi hallinto-oikeus

Koulut alkavat Keski-Suomessa pääosin ensi viikon keskiviikkona – yhdessä kunnassa jo maanantaina

Pekka Katajan epäillyn murhayrityksen tutkinnanjohtaja vaihtui – ruoriin hyppää kuohuttavasta katoamistapauksesta tuttu mies

Rajavartiolaitoksen vuokra-auton räjähdystä tutkitaan Torniossa

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies piti väkivallalla uhkaamalla huolta siitä, että ryhmä pysyy ruodussa: "Ihmiset selkeästi jopa pelkäävät häntä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.