Puheenjohtajaviisikon talousneuvottelu kesti vajaat kolme tuntia, Rinne vaitonainen sisällöstä – "Nyt on tiettyjen ratkaisujen punninnan aika"

Puheenjohtajaviisikko sai ensimmäisen neuvottelunsa hallitusohjelman talousraamista päätökseen ennen kuutta illalla vajaan kolmen tunnin keskustelun jälkeen. Hallitusneuvottelujen vetäjä Antti Rinne (sd.) oli edelleen vaitonainen neuvotteluiden konkreettisesta sisällöstä, kuten siitä paljonko taloudessa on puheenjohtajien mielestä liikkumavaraa.

–  Näihin en vastaa nyt tällä hetkellä. Nyt on tiettyjen ratkaisujen punninnan aika, Rinne sanoi.

Rinteen mukaan mistään ei ole tänään ollut kiistaa. Mahdollisen yhteisymmärryksen löytymistä talousraamista hän kommentoi sanomalla, että "siinä mentiin eteenpäin".

–  Kävimme talouskuvaa aika pitkälle läpi ja teimme tiettyjä konkreettisia päätöksiä siitä, miten edetään tästä eteenpäin juuri sillä aikataululla kuin kuvittelinkin mentävän eteenpäin.

Rinteen mukaan puheenjohtajapöydässä käsiteltiin jonkin verran verotuskysymyksiä ja siitä, miten niissä mennään eteenpäin, on hänen mukaansa yksimielisyys.

Rinteen mukaan ratahankkeista ei puheenjohtajapöydässä paljon tänään puhuttu. Talouskeskustelua jatketaan huomenna. Hän ei usko, että muihin neuvottelupöytiin jaetaan huomenna mitään erityistä tietoa talousraamista.

–  Siellä on tieto suurin piirtein siitä, missä kuljetaan.

Viikon kuluttua perjantaina valmista

Aikataulu on Rinteen mukaan edelleen se, että ensi viikon perjantaina pitäisi olla valmista.

–  Minulla ei ole mitään syytä tällä hetkellä epäillä, etteikö tämä tulisi valmiiksi ensi perjantaina, mutta voin olla täysin väärässä tai sitten hyvin oikeassa.

Säätytalon käytävillä on levinnyt huhu, että ministerisalkuista keskusteltaisiin sunnuntaina.

Rinne kuitenkin katkoo huhuilta siipiä. Hänen mukaansa hallitusohjelma pitää saada valmiiksi ennen kuin salkkuja jaetaan, mutta varmasti niistä keskustellaan useampaankin kertaan sitä ennenkin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Suomessa löydettiin uusi hoitomuoto sydänpysähdyksen saaneille

Yksimielinen päätös: Petäjävedellä sisäinen tarkastus kunnanjohtajan matkalaskuepäselvyyksistä

Yön uutiskooste: Hypo ennustaa Suomelle taloudelle seitsemän prosentin takapakkia, Yhdysvalloissa koronatartuntojen määrä nousee edelleen rajusti

Halla-ahon mielestä Haaviston uskottavuus kärsii rikosepäilyistä – Mykkänen uskoo hänen ammatti-ihmisenä pystyvän hoitamaan ulkoministerin virkaansa

Jyväskyläläiset mopoilijat kertovat törkeästä kohtelusta liikenteessä: "Autoilijoiden pitäisi antaa esimerkkiä"

Hankasalmen kunnanjohtaja tulistui jyväskyläläisen pesäpallokentän turmelleille mopoilijoille – "Keskenkasvuiset p*skiaiset"

Epävarmuus kiinteistöjen kohtalosta on "murhe ja päänvaiva" sote-uudistuksessa – osa kunnista antaa nyt tilojensa rapistua, osa investoi niihin kuin viimeistä päivää

Etäsuorituksia, perumisia ja korvauksia – suomalaisten korkeakoulujen suhtautuminen syksyn vaihtoihin vaihtelee

Oikeustieteellisen alan yhteisvalinnan valintakokeiden pisteytyksessä havaittu virhe korjataan

27 hiehoa yhä karkuteillä Leivonmäen kansallispuistossa – hiekkamontulle saarrettu lauma pääsi jälleen karkuun

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.