Puhemiehistö toivoo kansanedustajien osallistuvan taloustalkoisiin

Eduskunnan puhemiehistö suosittelee, että kansanedustajat osallistuvat taloustalkoisiin. Alkusyksyllä puhemiehistö suositti, että kansanedustajien palkkioista pidätettäisiin viikon palkkiosumma tämän ja ensi vuoden aikana. Eduskunnan palkkiotoimikunta kuitenkin katsoi, että leikkausta ei tule tehdä esitetyllä tavalla.

Puhemies Maria Lohela (ps.) perustelee alkuperäisestä ideasta luopumista sillä, että se olisi luonut uuden byrokraattisen järjestelmän ja aiheuttanut lisäkustannuksia.

Puhemiehistön mukaan suositus on kuitenkin edelleen voimassa. Se ehdottaa, että jokainen kansaedustaja päättää itse, mikä on hänelle sopivin tapa olla mukana talkoissa. Osallistua voi esimerkiksi lahjoittamalla hyväntekeväisyyteen tai tekemällä vapaaehtoistyötä. Lohela suunnittelee itse tekevänsä istuntotauolla vapaaehtoistyötä vanhusten parissa.

– Tulen erittäin hyvin toimeen vanhusten kanssa, joten se sopisi minulle itselleni kaikista parhaiten. Minua kiehtoo ajatus vapaaehtoistyöstä. Se olisi monella tavalla antoisaa ja opettavaista, Lohela sanoo STT:lle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.