Puhemies Risikko: Kiurua koskeva kirjelmä loppuun käsitelty, väsymys vaikutti heinäkuussa

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajan Krista Kiurun (sd.) käytöstä koskeva kirjelmä on loppuun käsitelty puhemiesneuvostossa. Puhemies Paula Risikon mukaan osapuolten kanssa käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia. Niiden johtopäätös oli hänen mukaansa kuitenkin se, että valiokunnan väsymys oli kova kirjelmän jättämisen aikaan heinäkuun alussa, ja se vaikutti taustalla.

–  Keskustelu oli aitoa ja siellä tuotiin esille avoimesti se, mitkä olivat hankaluudet kesällä. Johtopäätös oli heiltä itseltäänkin, että aika paljon oli väsymystä silloin, paljon oli tehty töitä. Yhteinen kanta oli, että nyt on tilanne parempi, ja luotan heihin, Risikko summasi keskusteluja tiedotustilaisuudessaan eduskunnassa tiistaina.

Kirjelmän olivat allekirjoittaneet sosiaali- ja terveysvaliokunnan keskustalaiset jäsenet sekä sinisten Vesa-Matti Saarakkala. He kritisoivat kirjelmässä Kiurun muun muassa käyttäneen puheenjohtajuutta "oppositiopolitiikan välineenä".

Risikon mukaan vastaavaa kirjelmää ei ole ennen eduskunnassa jätetty, joten tilanne oli puhemiesneuvostollekin uusi.

–  Päätimme lisätä myös virkamiestyövoimaa sosiaali- ja terveysvaliokuntaan, ei niinkään sote-puolelle, vaan muihin lainsäädäntöihin. Sote on niin pitkällä, että siihen liikkuvaan junaan on vaikea hypätä kenenkään virkamiehenkään enää.

Puhemies muistutti, että sosiaali- ja terveysvaliokunnassa on sote- ja maakuntauudistuksen lisäksi paljon muitakin hallituksen esityksiä, jotka sen pitää saada syksyn aikana eteenpäin. Tällaisia ovat muun muassa vammaispalvelulaki, itsemääräämisoikeus ja kansanedustajien sopeutumiseläkkeen muuttaminen sopeutumisrahaksi, joka aiheuttanee työtä myös perustuslakivaliokunnassa.

Uusimmat

Kotimaa

Halla-aho toivoo Hakkaraisen ottaneen opikseen saatuaan puolueen sisäisen läksytyksen pahoinpitelystä ja ahdistelusta

Kimi-ketun karkumatka sai onnellisen päätöksen ja nyt sitä odottaa uusi koti – "Se saa elää onnellisen elämän"

PAMin puheenjohtaja vierailee Jyväskylässä – puhuu yritysten ja yhteiskunnan koulutusvastuun puolesta

Vettä tulvii asuintalojen kellareihin Helsingin Kalliossa – laaja vesivahinko haittaa myös liikennettä

Pesiä on jo tuhottu laittomasti, mutta merimetson asettuminen sisämaan suurille järville on vain ajan kysymys

Illalla kannattaa tähyillä taivaalle – lauantain ja sunnuntain välisenä yönä tarjoutuu oiva mahdollisuus revontulibongaukselle myös Keski-Suomessa

Eurojackpotissa ei napsahtanut perjantaina yhtään täysosumaa – ensi viikolla jaossa 19 miljoonan euron potti

Lakko-oikeus jakaa jyrkästi oikeiston ja vasemmiston – "Poliittiset lakot ovat paljon parempi keino osoittaa mieltä kuin vaikkapa mellakointi"

Jussi Halla-Ahon pyörä rikottiin keskellä päivää – Halla-Aho pyytää silminnäkijähavaintoja Twitterissä

Keskisuomalainen: TUL hakee valtiolta avustuksia haamuseuroilla

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.