Pullervo-norpalle etsitään sijaista, VR lanseeraa kuntopyörävaunun ja Helsingin poliisi ottaa käyttöön Rännättimen

Aprillipäivä on innoittanut lukuisat tahot kertomaan pilauutisia.

Aprillipäivä innoittaa tänäkin vuonna kanssaihmisten huiputtamiseen. Pilauutisia tarjoavat niin lehdet, yritykset kuin erilaiset viralliset tahotkin. Esimerkiksi VR kertoo lanseeraavansa maailman ekologisimman lippuluokan, jossa kuntopyörää polkemalla saa edullisemman lipun. SuperEko-vaunussa junan sähkö tuotetaan kuntopyörää polkemalla, ja lipun hintaan vaikuttaa, mitä enemmän ja kovempaa polkee.

Myös laivayhtiö Wasaline aikoo Ilkan mukaan hyödyntää kuntopyöriä ja pienentää niiden avulla polttoainekulujaan. Kun matkustajat osallistuvat laivan energiantuotantoon polkemalla, matka-aika Merenkurkun yli lyhenee jopa 20 prosenttia.

Ympäristöjärjestö WWF etsii sijaista Pullervo-norpalle. Suositun Norppaliven ongelmana on järjestön mukaan ollut se, että Pullervo pysyy välillä katseilta piilossa tunteja, jopa päiviä.

– Haussa on leppoisaan elämään viehtynyt ja kehonsa kanssa sinut oleva henkilö, joka kykenee tekemään töitä epäsäännöllisiin kellonaikoihin, kerrotaan WWF:n kotisivuilla.

Pullervo-norpan sijaisen tehtävä on palkaton, mutta julkisuuden luvataan tarjoavan mainion ponnahduslaudan uralle lööppijulkkiksena, poliitikkona tai molempina.

Helsingin poliisi kertoo aikovansa ottaa käyttöön rauhoittavaa räntää ampuvan sadettimen Rännättimen. Poliisin mukaan Rännätin voidaan kytkeä päälle, jos esimerkiksi lämmin kesäsää saa ihmisten tunteet kuumenemaan. Näin kuumapäiset kaupunkilaiset saadaan sujuvammin pois puistoista ja rannoilta.

Etelä-Karjalan pelastuslaitos kertoo Facebook-sivuillaan aloittavansa paloturvallisuusasennekoirien koulutuksen. Koirien on määrä haistaa ja ilmaista henkilö, joka ei ole tarkistanut palovaroittimensa toimintaa tai jolla on tapana tupakoida sängyssä.

 

Polkupyörät tuunataan sähköpyöriksi

 

Hämeen Sanomien mukaan Hämeenlinnan kaupunki muuttaa maksutta kaupunkilaisten polkupyörät sähköpyöriksi. Lehden mukaan kauppatorin sunnuntain tapahtumassa halukkaiden polkupyöriin asennetaan kevyt akku ja sähkömoottori. Asennuksen luvataan kestävän viitisen minuuttia.

Aamulehti kertoo, että Tampereen Hämeensillan perinteikkäiden patsaiden tilalle on tulossa uudet, jotka esittävät Kalervo Kummolaa, Timo Jutilaa ja Juuso-karhua. Hämeensillan neljä patsasta ovat varastossa sillan remontin vuoksi.

Kalevan mukaan Suomi on ehdolla Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin tapaamispaikaksi. Neuvottelu järjestettäisiin äärimmäisen tiukkojen turvatoimien ympäröimänä junanvaunussa jossakin Pohjois-Pohjanmaalla.

Savon Sanomien mukaan maastohiihdon olympiavoittajasta Iivo Niskasesta tehdään leluversio. Iivo-nukella on liikkuvat kädet, jalat ja pää. Niveliä on sen verran, että nukke voi hiihtää niin perinteisellä kuin luistelutyylilläkin. Idean taustalla on lehden mukaan kotimainen lelumaahantuoja APR-Toys.

Forssan Lehden mukaan formulatähti Kimi Räikkönen opastaa aprillipäivänä forssalaisia ajamaan sujuvasti kiertoliittymässä. Tilaisuuden lopussa Räikkönen jakaa nimikirjoituksia parkkikiekkoihin ja halukkaat voivat ottaa hänen kanssaan selfien, lehti lupaa.

 

Kiertoliittymien tilalle kulmaliittymiä

 

Rahapeliyhtiö Veikkauksen mukaan yhtiön pääkonttorilla henkilökunta kulkee tulevaisuudessa lottopallopotkupuvuissa. Veikkauksen mukaan potkupukuja voi käyttää niin arjessa kuin juhlassakin: esimerkiksi kravatin kera puvusta voi saada arkisen hienostunutta smart casual -pukeutumista.

Liikennevirasto kertoo käynnistäneensä Mutkat suoriksi -hankkeen. Viraston mukaan matka Helsingistä Utsjoelle lyhenee mutkat oikaisemalla 173 kilometriä.

– Kiertoliittymiä lähdetään korvaamaan kulmaliittymillä huhtikuun alun jälkeen, etenemme suoraviivaisesti pohjoisesta etelään, kertoo ylempi tarkastaja A-B Suorama Liikenneviraston kotisivujen mukaan.

Finnair kertoo Twitter-tilillään, että kahteen uuteen A350-lentokoneeseen tulee uudenlainen sohvaluokka.

– Nostamme kotoilun ja pohjoismaisen asiakaskokemuksen uudelle tasolle, Finnair lupaa.

From Waste to Taste -yhdistyksen mukaan helsinkiläinen hävikkiruokaravintola Loop on valittu toimittamaan tarjoilut Presidentinlinnan seuraaviin itsenäisyyspäiväjuhliin. Tiedotteen mukaan luvassa on ainakin käyristä kurkuista ja erilaisista tomaateista tehtyä salaattia, kukkakaalipyreetä ja sirkkavoileipäkakkua. Uutuutena juhlassa lanseerataan hävikkibanaanilikööri.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.