Puolet suomalaisista lukee lehtiä mobiililaitteilla

Jo lähes puolet suomalaisista lukee sanoma- tai aikakauslehteään viikoittain mobiililaitteilla. Lehden painettu versio on silti edelleen selvästi suosituin tapa lehden sisällön seuraamiseen, ilmenee Kansallisesta Mediatutkimuksesta.

Sanomalehtiä seurataan maassamme entistä enemmän usealla lukuvälineellä. Syksyllä 2013 neljännes suomalaisista käytti lehden lukemiseen useampaa kuin kahta välinettä.

Miehet ovat monilaitekäytön edelläkävijöitä sekä sanoma- että aikakauslehtien lukijoina. Ikäryhmistä useilla laitteilla lehtiä lukevat eniten nuoret.

Lehden lukeminen tietokoneella on hienoisessa laskussa, kun taas matkapuhelimella ja tabletilla lukemisen suosio kasvaa tasaisesti.

Yhdeksän kymmenestä suomalaisesta lukee lehden painettua versiota viikoittain. Päivittäin näin tekee kolme viidesosaa väestöstä.

Painettujen lehtien lukijamäärät ovat supistuneet hieman. Lukijamäärä väheni 3,2 prosenttia verrattuna kevään 2013 lukuihin.

Kansallinen mediatutkimus on printtimedia-alan yhteinen tutkimuskokonaisuus. Levikintarkistus tekee tutkimuksia säännöllisesti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.