Puoliltaöin iskee hetken lämpö, torstaina odottaa viileys – ja sitten taas lauhtuu

Maan etelä- ja keskiosiin on puoliltaöin odotettavissa lämmin hetki. Ilmatieteen laitokselta kerrotaan, että läntisen virtauksen voimistuminen tuo tullessaan föhn-tuulen, ja kun samaan aikaan Suomen ylle tulee lämmintä ilmamassaa, vuorokauden vaihteessa sää on ajankohtaan nähden poikkeuksellisen lämmin.

Yön lämpötilaksi Ilmatieteen laitos ennakoi 4–9 plusastetta.

Illalla Suomen merialueilla oli tuulivaroitus, samoin kuin muun muassa Keski-Suomessa, Pohjanmaalla ja Pohjois-Karjalassa. Liukkaasta jalankulkusäästä varoituksia on paikoin Lapissa sekä Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Tieliikennekeskus on varoittanut erittäin huonosta ajokelistä Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Lapissa. Keskuksen mukaan syynä on jäisille tienpinnoille satava vesi ja auravallien väliin mahdollisesti kerrostuvat vesilammikot.

Pian kylmenee, mutta vain väliaikaisesti

Päivystävä meteorologi Iiris Viljamaa kuvailee tiistaita tuuliseksi mutta aurinkoiseksi ja melko poutaiseksi suuressa osassa maata. Lappiin on luvassa joitakin lumikuuroja.

Lämpötila laskee tiistaina iltaa kohti, ja keskiviikkona ja torstaina maahan on tulossa kylmempi virtaus pohjoisen puolelta.

–  Keskiviikkona maan keskiosissa on jo laajasti pakkasta. Päivät ovat melko poutaisia ja aurinkoisia siitä huolimatta, että on kylmempää, Viljamaa sanoo.

Torstaina aamulla koko maa on pakkasen puolella, mutta päivän aikana lähestyvä matalapaine tuo maan keski- ja pohjoisosiin lumisadetta illaksi. Sadealueen väistyttyä viikonloppua kohti sää lauhtuu jälleen.

–  Lumien puolesta etelässä on edelleen aika toivottoman näköistä. Luultavasti lumisateita ei ole etelään asti tiedossa, Viljamaa kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jätteiden poltto savutti Suolahdessa – paikalle palokunta ja poliisi

Uutisanalyysi: Oppivelvollisuus laajenee, mutta kuka ottaa kopin opintonsa keskeyttävästä nuoresta?

Jäällä pötköttänyt kauris huolestutti ihmisiä Konnevedellä

Sahojen ja vaneritehtaiden lakko päättyy – "Osapuolten näkemykset olivat alkumetreistä saakka todella, todella kaukana toisistaan"

Saimaannorpille kolattiin noin 150 apukinosta huonosta lumitilanteesta huolimatta – "Rannat ovat paljaat, ja keväinen laine lyö rantaan", kuvailee WWF:n aluevastaava tilannetta Etelä-Saimaalla

Tällaista jälkeä Tuuli-myrskyn tuulet tekivät Keski-Suomessa – puita kaatui Jyväskylän kaupunkialueella

Koiran ulkoiluttaja kaatui Tikkakoskella – pelastuslaitos vei koiran kotiin

Jyväskyläläinen Iiris Markkanen uskoo kaksoissiskon saattaneen pelastaa hänet lapsena kuolemalta – identtisten kaksosten elämään mahtuu myös paljon koomisia tilanteita

Nordean mobiili- ja verkkopalvelut pelittävät taas, tilapäisiä häiriöitä voi vielä esiintyä

"Iso huuhkaja jumissa kerrostalon katolla Jyväskylän Savelassa", kuuluivat eläimenpelastustehtävän ensitiedot – lopputulos yllätti kaikki

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.