Puolisoaan ja poliiseja tappamisella toistuvasti Keuruulla uhkaillut vankilaan: "Välillä möläyttelen mitä sattuu"

Puolisoaan toistuvasti uhkaillut ja uhkauksia myös tilanteisiin puuttumaan joutuneille poliiseille ladellut keuruulaismies on tuomittu ehdottomaan vankeuteen. Keski-Suomen käräjäoikeus totesi 50-vuotiaan miehen syyllistyneen ehdonalaisen vapautensa aikana 18 rikokseen, joista täytäntöönpantavaksi määrätyn aiemman tuomion jäännösrangaistuksen kanssa tuli 11 kuukautta vankeutta.

Rikokset tapahtuivat heinäkuun 2017 ja syyskuun 2018 välisenä aikana Keuruulla. Puolisoon kohdistuvissa laittomissa uhkauksissa oli kyse kuukauden välein toistuneista sanallisista tappouhkauksista, joita tuomittu tehosti muun muassa jahtaamalla naista keittiöveitsen kanssa, ilmestymällä oven taakse kirveen kanssa ja sekä rusikoimalla ovea vasaralla.

Veitsijahtia nainen pakeni rappukäytävään, josta mies repi hänet takaisin asuntoon. Asunnossa mies syyllistyi seksuaaliseen tekoon pakottamiseen riisumalla naisen ja koskettelemalla. Kun poliisit tulivat ottamaan miestä kiinni, pisti hän hanttiin, uhkasi heitäkin tappamisella ja yritti sylkeä kohti syyllistyen virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen.

Muissa rikoksissa oli kyse oluen näpistämisistä paikallisista kauppaliikkeistä sekä lievistä petoksista taksikyydeissä, joita mies otti maksamatta matkoja.

Oikeudessa kävi ilmi, että mies syyllistyi rikoksiin päihtyneenä ja niitä edelsivät riidat milloin liityen siihen, ettei nainen suostunut kuskaamaan miestä, antamaan hänelle rahaa tai päästänyt miestä tietokoneelle. Mies myönsi välillä möläyttelevänsä mitä sattuu, mutta kiisti oikeasti tarkoittaneensa tappaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .