Puoluesihteeri: Vihreät nimeää yhden varapuheenjohtajista Touko Aallon viralliseksi sijaiseksi – Aalto ilmoitti tänään jäävänsä sairauslomalle

Vihreiden jyväskyläläinen puheenjohtaja, kansanedustaja Touko Aalto jäi torstaina lääkärin määräämälle sairauslomalle. Vihreiden tiedotteen mukaan sairausloman syynä on uupumus.

– Puolueen sääntöjen mukaan puoluehallitus nimeää yhden kolmesta varapuheenjohtajasta viralliseksi puheenjohtajan sijaiseksi. Puoluehallituksen kokouspäivää ei ole vielä sovittu, mutta ripeästi toimitaan, puoluesihteeri Lasse Miettinen kertoi.

– Touko Aalto on koko puheenjohtajakautensa korostanut sitä, että vihreät ei ole yhden ihmisen show vaan joukkue, jossa jaetaan vastuuta ja töitä, ja näin toimimme nytkin. Puheenjohtajan tehtäviä jakavat varapuheenjohtajat Maria Ohisalo, Hanna Halmeenpää ja Veli Liikanen. Vihreiden päivän politiikka ohjaa normaaliin tapaan Vihreä eduskuntaryhmä ja sen puheenjohtaja Krista Mikkonen.

Sairausloman pituudesta ei ole vielä tietoa.

–  Aalto ilmoittaa paluusta töihin myöhemmin syysistuntokauden aikana. Kaikki odotamme, että hän levänneenä ja voimansa keränneenä palaa viemään puolueen menestyksekkäästi vaaleihin, Miettinen sanoi.

Sairausloman syynä on uupumus. Onko yhden miehen harteille kuitenkin kaatunut liikaa töitä ja tehtäviä?

– Monet konkaripoliitikot, jotka nyt jättävät eduskunnan ovat kertoneet, että tehtävien kuormittavuus on vain kasvanut ja henkilökohtaiset paineet muuttuvat yhä syvemmiksi. Toisaalta suomalaisessa yhteiskunnassa on tapahtunut muutos. Elämme aikaa, jolloin on sallittua, että johtavassakin asemassa olevat ihmiset uskaltavat olla ihmisiä ja tunnustaa sen. Se on iso juttu, eikä näin ole menneinä vuosikymmeninä Suomessa ollut, Miettinen muistuttaa.

Juttua korjattu 14.9. klo 9:58: Poistettu Hanna Halmeenpään ja Veli Liikasen kuvat, koska kuvat olivat vääristä henkilöistä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .