Puoluesihteerit: Maakuntavaaleja ei toteuteta listavaalina eikä ensi keväänä

Ehdotus maakuntavaalien käymisestä listavaalina ei ole toteutumassa. Useat puoluesihteerit kertovat STT:lle, ettei listavaaliehdotus ole saanut kannatusta, vaan vaaleissa on tarkoitus äänestää henkilöä. Vaaleissa äänestetään henkilöä, eli niissä ei käydä suoraa henkilövaalina.

Listavaalissa äänestetään vain puoluetta ja puolueet itse valitsevat läpimenijät.

Eduskuntapuolueiden puoluesihteerit ovat päässeet yhteisymmärrykseen monista maakuntavaalien järjestämisperiaatteista, ja työ on tarkoitus päättää tällä viikolla. Ainoa vielä auki oleva kysymys on se, koska ensimmäiset maakuntavaalit pidetään.

Maakuntavaalit on tarkoitus pitää vastaisuudessa aina samaan aikaan kuntavaalien kanssa. Vuoden kuluttua keväällä pidettävät kuntavaalit tulevat näillä näkymin kuitenkin liian nopeasti. Harkittavana on siksi kuntavaalien siirtäminen poikkeuksellisesti syksyyn tai maakuntavaalien pitäminen presidentinvaalien yhteydessä vuonna 2018.

Puoluesihteerit haluavat kommentoida tehtyjä linjauksia vielä nimettömänä, koska työ on kesken.

– Maakuntavaaleja ei missään nimessä ehditä pitää keväällä. Se on teknisesti mahdotonta, oppositiopuolueen puoluesihteeri sanoo.

Juttua korjattu 2.2.2016 klo 16.31: Uutisen alkuvaiheen versioissa kerrottiin virheellisesti, että maakuntavaalit käytäisiin suorana henkilövaalina. Vaaleissa on kuitenkin tarkoitus äänestää henkilöä, ei käydä sitä suorana henkilövaalina. Suomessa suorana henkilövaalina käydään presidentinvaalit.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .