Puolustusvoimain komentaja perää laatua määrän sijaan

Suuri miesvahvuus voi heikentää Suomen puolustuksen uskottavuutta, arvioi puolustusvoimain komentaja Juhani Kaskeala maavoimien esikunnan avajaisjuhlassa Mikkelissä.

– Tänä päivänä joukkojemme määrä ylittää kaikkien Pohjoismaiden ja Leningradin sotilaspiirin yhteenlasketut liikekannallepanovahvuudet. Pelkään, että suuri lukumäärä alkaa pikemminkin heikentää kuin vahvistaa puolustuksemme uskottavuutta, kun verrataan meillä ja muualla joukkojen varustamiseen ja ylläpitoon käytettävissä olevia resursseja, Kaskeala perusteli.

Puutteellisesti varustetuilla ja koulutetuilla joukoilla ei komentajan mielestä saavuteta puolustuksen ennaltaehkäisyä. Suurimpana rahankäyttäjänä maavoimilla on huomattava vastuu toimintamenojen ja materiaalihankintojen tasapainon ylläpidossa.

Kaskeala näki myös, että kansallisista tarpeista syntynyt syntynyt uusi johtamisjärjestelmä on yhteensopiva myös Euroopan Unionin ja Naton esikuntarakenteiden kanssa.

Esikunnan avajaisiin osallistui myös tasavallan presidentti Tarja Halonen ja puolustusministeri Jyri Häkämies sekä noin 500 kutsuvierasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.