Puolustusvoimat: Suu suppuun reserviläiskirjeen sisällöstä

Puolustusvoimat kehottaa reserviläisiä vaikenemaan tiedoista, jotka kerrotaan toukokuussa lähetettävässä kirjeessä. Kirjeestä ilmenee, mihin sodan ajan joukkoon reserviläinen on sijoitettu ja mikä on hänen tehtävänsä.

Keskisuomalaisen tietojen mukaan kirjeessä korostetaan, että se on tarkoitettu vain vastaanottajalle ja että kirjettä on käsiteltävä yhtä huolellisesti kuin henkilötietoja. Perusteena on kirjeen luottamuksellisuus.

Postitus alkaa vapun jälkeen, ja kirjeen saa noin 900 000 reserviläistä.

– Kirje tulee kotiin normaalin postin mukana kuten nykyään luottokortitkin. Se on henkilökohtainen kirje, jota kannattaa käsitellä kuten muitakin henkilökohtaisia tietoja, tiedotuspäällikkö Eero Karhuvaara Pääesikunnasta toteaa lyhyesti.

Miksi Puolustusvoimat lähettää kirjeen sen sijaan, että tiedot voisi tarkastaa esimerkiksi internetistä pankkitunnuksia hyödyntäen?

– Kaikilla ei ole pankkitunnuksia, eikä netti ole aina pystyssä. Myös netin kyberturvallisuus ei ole viimeisen päälle kunnossa, Karhuvaara vastaa.

Noin 900 000 reserviläiskirjeen postittaminen maksaa Karhuvaaran mukaan ”yli puoli miljoonaa euroa mutta alle miljoona euroa”.

– Menoon on varauduttu, hän toteaa.

Keski-Suomessa reserviläiskirjeen saavat kymmenet tuhannet, sillä maakunnassa on valvottavia asevelvollisia miehiä noin 75 000 sekä noin 800 naista, jotka ovat käyneet vapaaehtoisen asepalveluksen.

Kirjeen lisäksi reserviläinen saa tietää sodan ajan sijoituksestaan käymällä henkilökohtaisesti Puolustusvoimien aluetoimistossa.

– Tiedon saa puhelimessa vain, jos pystymme varmistamaan soittajan henkilöllisyyden esimerkiksi henkilötunnuksen avulla, Panssari­prikaatin Keski-Suomen aluetoimiston päällikkö, everstiluutnantti Jukka Kentala sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Puolustusvoimilta kirje kaikille reserviläisille – Tiedätkö tehtäväsi?

Uusimmat

Kotimaa

Sadealue tuo huonon ajokelin suureen osaan maata – Lapin lumiahdinko ei hellitä, etelämpänä sataa taas vettä

Helsingin Laakson sairaalan lääkärit pelkäävät potilasturvallisuuden vaarantuvan lääkäripulan vuoksi – myös osastojen sulkeminen vaihtoehtona

Poliisin vasteajat pohjoisessa Keski-Suomessa paranemaan päin – mutta pitkille välimatkoille ei voi mitään

IS: Ulkoministeriön ammattiyhdistyksen johtaja ottaisi henkilöstöasiat pois Haavistolta tutkinnan ajaksi

Puoluesihteerit pohtimaan vaalirahoituslakia – Nykylaissa porsaanreikiä

Eduskunnassa virisi huoli maataloustukien leikkauksesta – "Brysselissä neuvotellaan kohtalonkysymyksistä"

Hovioikeus hyväksyi jyväskyläläisen Olli Santasen potkut Asianajajaliitosta: "Moitittavan menettelyn määrä ja laatu huomioiden ei kohtuutonta"

Summat julki – Suomi hakee EU:lta Turun tunnin junan suunnitteluun reilun 37 miljoonan euron tukea

Pääministeri Marin pitää erillisjärjestelyä maatalousrahoihin mahdollisena EU:n budjettineuvotteluissa

Villasukkatreeni on nyt pop, mutta muistatko vielä "laputtamisen"? – Ihmetreeni villitsi tikkakoskelaiset tasan viisi vuotta sitten, katso video

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.