Puolustusvoimat kertoi reserviläiskirjeestä: Mihin ryhmään kuulut?

Puolustusvoimat on kertonut maanantaina lisää niin sanotuista reserviläiskirjeistä.  He julkaisivat aiheelle pyhitetyn oman verkkosivustonsa.

Kirjeen saa 900 000 reserviläistä ja se lähetetään myös henkilöille, joilla ei ole yksilöityä sodan ajan tehtävää.

Kirjeessä reserviläiselle paljastetaan hänen sodanaikainen tehtävä.

Reserviläiset on jaettu kolmeen eri ryhmään:

Tehtävä

Henkilö on sijoitettu tehtävään sodanajan joukkoihin. Puolustusvoimat tarkastaa tehtävään määräyksiä jatkuvasti. Tehtävä voi muuttua asevelvollisuuden aikana.

Tehtävään sijoitettujen valmiutta ja suorituskykyä ylläpidetään kertausharjoituksissa.

Varattu

Varattu-ryhmään kuuluva jatkaa työtehtävässään yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen turvaamiseksi. Työssä jatketaan myös poikkeusoloissa. Työnantaja on tehnyt kyseisille henkilöille varausesityksen, minkä aluetoimisto on hyväksynyt.

Reservissä

Reservissä-ryhmään kuuluvien tehtävät tarkastetaan jatkuvasti. Reserviin kuuluvilla henkilöillä ei ole yksilöityä tehtävää. Ryhmää tarvitaan Puolustusvoimien mukaan henkilötäydennyksiin ja kokonaisiin uusiin joukkoihin.

Kirjettä ei Puolustusvoimien mukaan lähetetä niille asevelvollisille, jotka ovat varareservissä eli miehistön 50–60-vuotiaille. Kirjettä ei laiteta myöskään niille, jotka eivät ole käyneet varusmiespalvelusta tai ovat rauhan aikana asevelvollisuudesta vapautettuja.

Puolustusvoimat ei myöskään lähesty ulkomailla asuvia ja vankilassa sekä edunvalvonnassa olevia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Noin 20 työntekijää on sairastunut Turun telakalla pneumokokkibakteerin aiheuttamaan keuhkokuumeeseen

Finnwatch: Teenpoimijan päiväpalkka voi olla alempi kuin kahvilassa nautittavan teekupillisen hinta

Poliisi epäilee: Alle kolmekymppinen mies raiskasi vanhuksen Oulussa

Liikuntapuiston ylipainehallista yksi tarjous

Lojuuko pyöräsi parkissa? Kannattaa käydä hakemassa talteen – Jyväskylä siivoaa hylätyt pyörät keskustan parkeista marraskuun alussa

Vinkki linnunruokapöntössä olleesta huumekätköstä johti poliisin "harvinaisen suuren" nettihuumekaupan jäljille – pääepäillyiltä löytyi rynnäkkökivääreitä ja käsikranaatteja

Keski-Suomen keskussairaalassa kuohuu – kymmenet ylilääkärit harkinneet irtisanoutumista: "Homma on täysin hukassa ja Novaan siirtymisestä on tulossa täydellinen katastrofi"

Kaksi 17-vuotiasta tyttöä kuoli ja yksi samanikäinen loukkaantui vakavasti henkilöauton ulosajossa Jalasjärvellä – kuljettajalla ajokortti

Yön uutiskooste: Hallitus korottaa kaivosyhtiöiden vakuusmaksuja, USA painostaa Turkkia lopettamaan hyökkäyksensä kurdeja vastaan, Suomi äänesti EU:sta 25 vuotta sitten

Yöhön venyneissä brexit-neuvotteluissa ei läpimurtoa – neuvotteluja jatketaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.