Puolustusvoimat kuvaa myrskytuhoja ilmasta

Puolustusvoimat ryhtyy selvittämään ukkosmyrskyjen metsätuhoja lentokuvauksilla. Tarkoituksena on saada kokonaisarvio tilanteesta.

Puolustusvoimat pyrkii toteuttamaan lennot viipymättä. Lisätietoa tuhoista tarvitaan poliittisiin toimiin ja puunkorjuun järjestämiseen.

Alustavien arvioiden mukaan Asta- ja Veera-myrskyt kaatoivat noin 1,6 miljoonaa kuutiometriä puuta. Kun arvioon lasketaan myös viime viikonlopun myrskyjen tuhot, nousee arvio noin kahteen miljoonaan kuutiometriin.

Noin 4 500 taloutta on edelleen sähköttä. Suurin osa ilman sähköä olevista asiakkaista on Hämeessä, Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla.

Suurin osa asiakkaista saa sähkönsä tämän päivän ja huomisen aikana, uskoo Vattenfallin käyttöpäällikkö Markku Vänskä.

Junaliikenne Lahden ja Kouvolan välillä on palautunut normaaliksi. Junat pääsivät jälleen kulkemaan puolenyön jälkeen viime yönä.

Sekä VR että Liikennevirasto kaataisivat puut junaratojen varsilta. Asiasta kertovat Turun Sanomat ja Väli-Suomen sanomalehdet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Hallitus kokoontuu tänään iltakouluun lomien jälkeen

Koulutyö alkaa monissa kouluissa tänään, ensimmäiset kiirehtivät opintielle jo eilen

Valtiovarainministeriön on määrä saada valmiiksi ehdotuksensa ensi vuoden budjetiksi – neuvotteluissa etsitty keinoja esimerkiksi vientiteollisuuden auttamiseksi

Jyväskyläläinen asianajaja Henry Saleva seurasi humalaista rekkakuskia yli 40 kauhuntäyteistä minuuttia: "Jos olisi osunut kohdalle, olisi varmasti ollut henki pois" – katso video heittelehtivästä rekasta

Opettajien lomautukset alkoivat Karstulassa ja jatkuvat syksymmällä – "Ensi vuoteen haemme muita säästöjä"

Kotijuhlat tulossa ja korona arveluttaa? – lue lääkäreiden ja viranomaisten ohjeet turvalliseen juhlintaan

Rivit, Raitti vai Sylit – nyt kysytään kaupunkilaisten mielipidettä Samulinniityn uudesta asuinalueesta

THL:n pääjohtaja: Maskisuositus julkaistaan torstaina – julkiset liikennevälineet erityishuomiona, suosituksesta tulossa alueellinen

Leivonmäkeläinen Helena Gyldén kohtasi Nelostiellä 2,7 promillen humalassa ajaneen rekkakuskin: "Löin jarrut pohjaan ja huudahdin, että herra jumala, nyt se kaatuu"

Tilapäinen auton tarve? Jyväskylän kaupunki vuokraa kimppa-autoja myös yksityishenkilöille

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.