Puolustusvoimia uhkaa osaajapula: "Vaikuttaisi suoraan toimintaan ja pahimmillaan turvallisuuteen"

Puolustusvoimia uhkaa pula tietotekniikan ammattilaisista. Rekrytointiin on odotettavissa vaikeuksia sekä kyber- että ict-puolelle.

– Osaajapula vaikuttaisi suoraan Puolustusvoimien toimintaan ja pahimmillaan merkittävästi kansalliseen turvallisuuteen. Toistaiseksi tilanne on ollut hallinnassa, Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäpäällikkö Mikko Heiskanen arvioi.

– Erityisesti korkeasti koulutetuista tekijöistä tulee pulaa, se näkyy osittain jo nyt.

Kyberturvallisuudella tarkoitetaan sähköistä tiedustelua, valvontaa, vaikuttamista ja suojautumista. Ict-osaajat ovat perinteisemmän tieto- ja viestintäteknologian ammattilaisia eli esimerkiksi tietoliikenteeseen, tietoliikennelaitteisiin, -palvelimiin ja -ohjelmistoihin erikoistuneita henkilöitä.

"On tyydyttävä niihin ihmisiin, joita saadaan"

Yksi rekrytointivaikeuksien syistä on se, ettei Puolustusvoimilla "ole varaa eikä halua" lähteä palkkakilpailuun.

– Kaikista kovimpien asiantuntijoiden palkkavaatimuksiin me emme voi mitenkään vastata, sillä ne ovat moninkertaisia resursseihin nähden. Se tarkoittaa, että emme välttämättä saa niin hyviä osaajia kuin haluaisimme. On tyydyttävä niihin ihmisiin, joita saadaan.

Ammattilaisia täytyy houkutella työn sisällöllä paksun palkkapussin sijaan.

– Motivoimme hakijoita työn mielekkyydellä. Meillä saa esimerkiksi tehdä laillisesti sellaisia asioita, mitkä missä tahansa muussa työssä olisivat laittomia. Esimerkiksi tunkeutua tietojärjestelmiin ja muokata siellä tietoja, Heiskanen sanoo.

Rekrytointivaikeuksia on luvassa myös siksi, että osaajia on liian vähän ja varsinkin talouden vahvistuessa parhaista ammattilaisista käydään kovaa kisaa.

– Koulutettuja tämän alan osaajia ei ole kovin helposti rekrytoitavissa, kun heitä ei edes liiemmälti ole markkinoilla, puolustusministeriön kansliapäällikkö Jukka Juusti kommentoi tilannetta.

– On arvioitu, että Euroopassa tarvitaan lähivuosina 200 000 uutta kyberalan osaajaa. Samoista osaajista kilvoittelevat meidän kanssa kaikki muutkin toimijat Suomessa ja Euroopassa, Heiskanen selvittää.

Kyberpuolustus, tekoäly, digitalisaatio ja robotiikka vaativat uudenlaista osaamista. Kyberalalle tarvitaan esimerkiksi valvomo-operaattoreita, data-analyytikkoja, kryptografeja ja koodinpurkajia.

– Tarvitaan henkilöitä perusoperaattoreista tohtoreihin ja kaikkea siltä väliltä. Miehiä ja naisia, siviilejä ja sotilaita, Heiskanen sanoo.

2024 mennessä 200 uutta osaaja

Puolustusvoimiin pääsevät lain mukaan töihin vain Suomen kansalaiset. Heiskasen mukaan se ei kuitenkaan ole rekrytointivaikeuksien syy, eikä vaatimuksesta olla luopumassa.

– Toiminnan kehittämisen näkökulmasta voisi olla hyödyllistä, jos meillä olisi töissä kansalaisia kyberympäristössämme aktiivisista maista. Tämä parantaisi esimerkiksi ymmärrystä muiden toimijoiden motiiveista. Suomalainen homogeenisyys on tässä mielessä sekä mahdollisuus että rajoite, hän pohtii.

Puolustusvoimat satsaa kybertiedusteluun lähivuosina lisärahaa 200 miljoonaa euroa. Vuoteen 2024 mennessä pitäisi olla palkattuna 200 uutta kyberosaajaa.

– Rekrytoinnin tulevaisuus huolettaa minua enemmän kuin tämä hetki, Heiskanen sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .