Puolustusvoimien virkoihin valittavia kaksoiskansalaisia seulova laki tulee voimaan – kesäkuussa käräjöitiin keittiöapulaisen kelpoisuudesta

Puolustusvoimien sotilasvirkaan nimitettävällä ei saa olla maanantaista alkaen toisen valtion kansalaisuutta, joka voi vaarantaa valtion turvallisuutta.

Laki määrää seulomaan tarjokkaat siltä varalta, ettei heillä ole toisen valtion kansalaisuutta tai muuta ulkomaansidonnaisuutta, joka voi vaarantaa yleistä turvallisuutta, maanpuolustusta, Suomen kansainvälisiä suhteita tai palvelusturvallisuutta.

Lain mukaan Puolustusvoimien virkaan nimitettävältä vaaditaan myös tehtävien edellyttämää luotettavuutta ja fyysistä kuntoa.

Vuonna 2017 Vekaranjärven varuskunnan keittiöapulaiseksi ei kelvannut venäläistaustainen henkilö. Käräjäoikeus katsoi kesäkuussa, että keittiöapulaisen paikkaa hakenut Venäjän kaksoiskansalainen joutui epäedulliseen asemaan ja tuli syrjityksi kansalaisuutensa vuoksi.

Käräjäoikeuden kahden viikon takaisen tulkinnan mukaan lainvastainen ohje kaksoiskansalaisen kelpaamattomuudesta tuli Puolustusvoimista. Käräjäoikeus hylkäsi henkilöstövuokrausyrityksen palveluesimiehen syytteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Baariyrittäjä avautui Jyväskylän kaupungin rajoittavista linjauksista – Katupäällikkö: "Jos kaikki vetäisivät kadulle köysiä, olisi se äkkiä melkoinen villi länsi"

Presidentti Niinistön mainostama venäläisten jätehuoltovierailu tuo Suomeen kymmenien ihmisten delegaation

Ehdollinen tuomio ei pahoinpitelijää hillinnyt – tunkeutui asuntoon Jyväskylässä ja hakkasi isännän

Gradia hakee lupaa viiteen uuteen tutkintoon – taustalla työnantajien tarpeet

Esperi Care lopettaa hoivakoti Ulrikan toiminnan Kristiinankaupungissa

Nainen kertoi joutuneensa raiskatuksi ABC:n WC-tiloissa Seinäjoella – oikeus tuomitsi naisen väärästä ilmiannosta

Nainen kertoi joutuneensa raiskatuksi ABC:n vessassa Seinäjoella – oikeus tuomitsi naisen väärästä ilmiannosta

Näin suomalaispomot suhtautuvat työuupumukseen: Tutkija löysi neljä tyyppiä, joista yhden puheille ei halua yksikään uupunut

Jyväskylän Perussuomalaiset ry:ssä kuohuu – kohujäsenelle halutaan lähtöpassit, piiri painostaa paikallisyhdistystä erottamisella

Pisa-tutkija ei allekirjoita ehdotusta, jonka mukaan poikien oppimismenestys paranisi miesopettajia lisäämällä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.