Puolustusvoimien virkoihin valittavia kaksoiskansalaisia seulova laki tulee voimaan – kesäkuussa käräjöitiin keittiöapulaisen kelpoisuudesta

Puolustusvoimien sotilasvirkaan nimitettävällä ei saa olla maanantaista alkaen toisen valtion kansalaisuutta, joka voi vaarantaa valtion turvallisuutta.

Laki määrää seulomaan tarjokkaat siltä varalta, ettei heillä ole toisen valtion kansalaisuutta tai muuta ulkomaansidonnaisuutta, joka voi vaarantaa yleistä turvallisuutta, maanpuolustusta, Suomen kansainvälisiä suhteita tai palvelusturvallisuutta.

Lain mukaan Puolustusvoimien virkaan nimitettävältä vaaditaan myös tehtävien edellyttämää luotettavuutta ja fyysistä kuntoa.

Vuonna 2017 Vekaranjärven varuskunnan keittiöapulaiseksi ei kelvannut venäläistaustainen henkilö. Käräjäoikeus katsoi kesäkuussa, että keittiöapulaisen paikkaa hakenut Venäjän kaksoiskansalainen joutui epäedulliseen asemaan ja tuli syrjityksi kansalaisuutensa vuoksi.

Käräjäoikeuden kahden viikon takaisen tulkinnan mukaan lainvastainen ohje kaksoiskansalaisen kelpaamattomuudesta tuli Puolustusvoimista. Käräjäoikeus hylkäsi henkilöstövuokrausyrityksen palveluesimiehen syytteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Ohikulkija havahtui outoon kopinaan – pörröinen roskisdyykkari vaati pelastuslaitoksen paikalle Keuruulla

Suomessa löydettiin uusi hoitomuoto sydänpysähdyksen saaneille

Yksimielinen päätös: Petäjävedellä sisäinen tarkastus kunnanjohtajan matkalaskuepäselvyyksistä

Yön uutiskooste: Hypo ennustaa Suomelle taloudelle seitsemän prosentin takapakkia, Yhdysvalloissa koronatartuntojen määrä nousee edelleen rajusti

Halla-ahon mielestä Haaviston uskottavuus kärsii rikosepäilyistä – Mykkänen uskoo hänen ammatti-ihmisenä pystyvän hoitamaan ulkoministerin virkaansa

Jyväskyläläiset mopoilijat kertovat törkeästä kohtelusta liikenteessä: "Autoilijoiden pitäisi antaa esimerkkiä"

Hankasalmen kunnanjohtaja tulistui jyväskyläläisen pesäpallokentän turmelleille mopoilijoille – "Keskenkasvuiset p*skiaiset"

Epävarmuus kiinteistöjen kohtalosta on "murhe ja päänvaiva" sote-uudistuksessa – osa kunnista antaa nyt tilojensa rapistua, osa investoi niihin kuin viimeistä päivää

Etäsuorituksia, perumisia ja korvauksia – suomalaisten korkeakoulujen suhtautuminen syksyn vaihtoihin vaihtelee

Oikeustieteellisen alan yhteisvalinnan valintakokeiden pisteytyksessä havaittu virhe korjataan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.