Puolustusyhteistyössä edessä uusia avauksia – ministeri Kaikkonen tapasi ruotsalaiskollegansa Tukholmassa

Ruotsin kanssa tehtävässä puolustusyhteistyössä voi olla edessä uusia avauksia, puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) arvioi. Hän tapasi maanantaina Tukholmassa Ruotsin puolustusministerin Peter Hultqvistin.

Ministerit sopivat seuraavien askelien selvittämisestä puolustusyhteistyön saralla.

–  Vaatii kuitenkin vielä enemmän pohjatyötä ennen kuin voin kertoa niistä enempää, Kaikkonen sanoo STT:lle.

Hallitusohjelman kirjauksen mukaan kahdenvälistä ja alueellista puolustusyhteistyötä Ruotsin kanssa laajennetaan. Uudet toimet voivat Kaikkosen mukaan olla selvillä loppuvuodesta tai viimeistään ensi vuoden alussa.

Puolustusyhteistyön ohella Kaikkonen kertoo keskustelleensa Hultqvistin kanssa esimerkiksi Suomen tulevista hävittäjähankinnoista.

–  Ei se tietysti mikään uutinen ole, että ruotsalaiset mielellään meille koneen myisivät. Kertasin Suomen tilanteen, että tässä vaiheessa nämä viisi monitoimihävittäjää, joista Ruotsin Jas Gripen on yksi, ovat kaikki samalla viivalla, Kaikkonen sanoo.

"Kyllä tässä hyvinkin edeltäjän tahdissa ollaan"

Kaikkosen mukaan tapaaminen Hultqvistin kanssa oli "rutiininomainen ensivierailu". Tähän mennessä reilut kolme viikkoa puolustusministerinä toiminut Kaikkonen tapasi Hultqvistin virassa ollessaan jo kolmatta kertaa. Aiemmat keskustelut käytiin kansainvälisten kokousten yhteydessä kesäkuussa.

–  Kyllä tässä hyvinkin edeltäjän tahdissa ollaan. Tämä todella kuvaa, miten hyvä ja tiivis yhteistyö meillä on Ruotsin kanssa, Kaikkonen sanoo.

Edellinen puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) ehti kautensa aikana tavata ruotsalaiskollegansa kanssa 50 kertaa.

Ruotsista Kaikkonen suuntaa tänään vierailulle Viroon ja tapaa Tallinnassa puolustusministeri Jüri Luikin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän lentoaseman peruskorjaus sulki kiitotien puoleksitoista kuukaudeksi – Henkilöliikenteen jatkumisesta ei ole tietoa

Ministeri ja Kuntaliiton toimitusjohtaja vääntävät kuntien uusien tehtävien rahoituksesta julkisen talouden sukeltaessa – "Emme usko, että valtionkaan rahat riittävät"

Mitä ihmettä? Valtio jakaa kunnille 2 miljardia euroa, mutta silti jopa Helsinki tekee kymmenien miljoonien tappiot – "Veronkorotuksissa joudutaan tekemään isoja arvovalintoja"

Valtiovarainministeri Vanhanen HS:lle: Hallitusohjelman kirjaus 30  000 uudesta työllisestä on voimassa

Monet metsästysseurat kaipaavat kipeästi nuoria riveihinsä – toiset taas saattavat evätä jäsenyyden puuttuvien suhteiden vuoksi

Sadealue pyyhkäisee Suomen yli tänään

Marinin hallituksen kykyihin luotetaan enemmän kuin Rinteen ja Sipilän – enemmistö kyselyyn vastanneista uskoo, ettei hallitus hajoa ennen seuraavia eduskuntavaaleja

Saksa imuroi Eurojacpotin isoimmat voitot – Suomessa lykästi Prisman, Citymarketin ja Teboilin asiakkaita

Suomessa katoaa ihminen joka päivä – Heistä moni löytyy nopeasti, mutta osa ei koskaan

Jyväskylän perjantai-illassa tungosta terassilla, kun neulojat täyttivät Toivolan pihan – Katso kuvasarja tapahtumasta, johon matkattiin kauempaakin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.