Purkamisessa yllätysratkaisu: Korkea piippu kaadetaan kokonaisena

Keski-Suomen vanhan keskussairaalan purkamistöissä on päädytty yllätysratkaisuun. Noin 65 metriä korkea vanha tiilipiippu kaadetaan kokonaisena.

– Piippu on ulkopinnaltaan punatiiltä, mutta sen sisällä on teräsputki, joten sen purkaminen paikalleen ei ole mahdollista. Erikoismiehet tulevat tekemään kaatotyön, uuden sairaalan rakentamisesta vastaava projektipäällikkö Jari Ilves.

Piippu kaadetaan todennäköisesti jonakin tammikuisena viikonloppuna. Se keikautetaan etelän suuntaan, puretun tornitalon paikalle.

– Työ on tehtävä sellaiseen aikaan, että alueella on mahdollisimman rauhallista. Lisäksi on oltava valoisaa, että pystymme varmistamaan ympäristön turvallisuuden.

Keskussairaalan maamerkki

Piippu on ollut keskussairaalan maamerkki aina sairaalan rakentamisesta saakka. Keskussairaala rakennettiin 1950-luvun alussa.

Eeva Stoltin kirjoittaman Keski-Suomen keskussairaalan historian mukaan sairaalan rakentaminen alkoi nimenomaan piipun ympäriltä: lämpökeskuksen ja pesulan rakennuksista.

Pesula oli valmistuessaan uusinta uutta. Historiateoksen mukaan sanomalehti Työn Voima kertoi vuonna 1954 siitä seuraavasti: "Valtava pesula, jossa 100 kg:n pyykkikoneet tekevät puhdasta ja erikoislaatuinen suuri mankeli, joka sekä kuivaa että silittää liinavaatteet saman tien."

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .