Putkirikon korjaustyöt ovat käynnissä Jyväskylässä – vesi poikki laajalta alueelta Kuokkalassa

Jyväskylässä perjantaina sattuneen putkirikon korjaustyöt ovat parhaillaan käynnissä.

Jyväskylän Energian käyttöpäällikkö Atte Pakkasen mukaan vesi on nyt katkaistu isolta alueelta Kuokkalan Suuruspäässä.

Suuruspääntien lisäksi vedettömiä kiinteistöjä on ainakin Peltoniementiellä, Siltakadulla, Tykkikalliontiellä, Patteritiellä sekä Survontiellä. Pakkasen mukaan on kuitenkin vielä epäselvää, kuinka montaa asukasta vesikatkot koskevat.

– Asukkaille on lähetetty hätätiedote, jota päivitämme jatkuvasti. Yritämme saada putken mahdollisimman nopeasti kuntoon. Ei ole aikaa jäädä odottamaan seuraavaa työpäivää, Pakkanen sanoo.

Hänen mukaansa korjaustyöt kestävät mitä todennäköisimmin ainakin vuorokauden ajan. Vesikatkojen aikana talojen asukkaille järjestetään vedenjakelua eri puolille aluetta.

Pakkasen mukaan vedenjakelupisteiden sijainnista tiedotetaan asiakkaita suoraan. Myös talojen alaovet laputetaan tiedotteilla.

Jyväskylän Energian mukaan vedenjakelun alkaessa uudelleen verkostosta saattaa irrota sakkaa tai ilmaa, jotka voivat samentaa vettä. Epätavallisen väristä, tuoksuista tai makuista vettä ei tule käyttää talousvetenä. Yleensä vesi kirkastuu, kun sitä juoksuttaa.

Jyväskylän Energian häiriökartasta näet ajankohtaisen tilanteen vesikatkoista.

 

Putkirikon aiheuttaja yhä epäselvä

Syytä runkovesiputken hajoamiseen ei toistaiseksi tiedetä. Pakkasen mukaan yhtiön alueella vesijohtoverkossa tapahtuu vuosittain kymmeniä erilaisia putkirikkoja.

– Putket saattavat hajota omia aikojaan, joten syytä on vaikea sanoa, Pakkanen kertoo.

Hänen mukaansa putkirikko on kuitenkin paikannettu ja sitä korjataan.

– Tällainen juhannus tällä kertaa, Pakkanen naurahtaa.

Mittavat vahingot Suuruspäässä

Jyväskylän Energian runkovesiputki katkesi perjantaina aamupäivällä, mikä on aiheuttanut suuria vahinkoja etenkin Suuruspääntiellä sijaitsevassa asuinkerrostalossa.

Tulvinut vesi on muun muassa tuhonnut alueen parkkipaikan sekä aiheuttanut vahinkoja talon rakenteisiin. Talosta jouduttiin evakuoimaan 12 ihmistä mahdollisen sortumisvaaran vuoksi.

Pelastuslaitos tutkii parhaillaan veden aiheuttamia muita vahinkoja. Kukaan ei ole loukkaantunut tapauksessa. Alue on eristetty.

Aiemmin häiriöitä on ollut Kuokkalan lisäksi myös Kuokkalanpellolla ja Halssilassa, mutta niiden pitäisi olla nyt ohi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Juttua muokattu 23.6.2018: Jyväskylän Energian käyttöpäällikön mukaan yhtiön alueella erilaisia putkirikkoja vesijohtoverkossa tapahtuu vuosittain kymmeniä. Sen sijaan vastaavan kaltaiset rikot ovat harvinaisia.

12 ihmistä jouduttiin evakuoimaan putkirikon takia Jyväskylässä – Suuruspääntiellä varauduttu talon sortumisvaaraan

Putkirikko katkaissut vedentulon laajalla alueella Jyväskylässä: Suuruspääntiellä tulvii – Katso kuvat