Puuseppämestari Antrei Hartikainen palkittiin vuoden nuorena muotoilijana

Vuoden nuori muotoilija -palkinnon saa puuseppämestari Antrei Hartikainen, palkinnon jakava Design Forum Finland kertoo.

Fiskarsissa asuva 26-vuotias muotoilija sai palkinnosta päättäneeltä tuomaristolta mainintoja erityisesti omanlaisesta muotokielestään sekä taiteen ja sarjavalmistuksen sujuvasta yhdistämisestä.

–  Hartikaisen materiaalien tuntemus on erinomaista ja hän hyödyntää puun ominaisuuksia kekseliäästi, usein haastaen ja rajoja etsien, tuomaristo kirjoittaa.

–  Käsityötekniikoilla toteutettava uniikki osa tuo mielenkiintoisen jännitteen muuten monistettavaan tuotteeseen tai teokseen. Näitä taiteen ja muotoilun rajapinnassa olevia töitä teen piensarjoissa, koska sekä käsityövaltainen että koneellinen työ on mahdollista toteuttaa järkevästi sarjassa, kertoo Hartikainen itse työstään tiedotteessa.

Tästä vuodesta alkaen palkintoon kuuluu myös residenssijakso Suomen Ranskan instituutin Pariisin Studiot -residenssiohjelmassa. Tammikuussa Hartikaisesta tulee ohjelman ensimmäinen residenssiläinen, ja hänen tuotantonsa näkyy osana instituutin ohjelmistoa.

Palkintosumma on 5  000 euroa. Palkinto jaetaan nyt 17. kerran.

Palkinto voidaan myöntää yhdelle tai useammalle henkilölle tai ryhmälle, joka on osoittanut uutta luovaa näkemystä ja osaamista muotoilun alalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.