Puutteet palonestorakenteissa jouduttivat Turun sairaalapaloa

Turun yliopistollisen keskussairaalan palon syyksi varmistui oikosulku. Oikosulun valokaari sytytti voimakkaan palon kaapelihyllyllä katon ja välikaton välissä.

Onnettomuustutkintakeskuksen johtajan Veli-Pekka Nurmen mukaan kaapelihyllyn palonestorakenteissa oli puutteita, joiden vuoksi palo pääsi leviämään nopeasti kerroksesta toiseen. Myös savukaasut pääsivät leviämään pahasti koko rakennukseen.

Oikosulku oli aiheuttanut aiheettoman hälytyksen vain hetkeä ennen palon roihahtamista. Hälytyksen ansiosta sairaalan henkilökunta oli ajoissa paikalla, joten paikalla olleet potilaat saatiin nopeasti ulos ja palo-ovi suljettua.

Paloa saattoi tutkinnan mukaan vauhdittaa paineilmajärjestelmässä tapahtunut happivuoto. Toistaiseksi ei ole selvinnyt, tapahtuiko vuoto jo ennen paloa vai aiheutuiko vuoto palosta tai oikosulusta.

Onnettomuustutkintakeskus jatkaa palon ja pelastustoimien tutkimista. Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja kiittelee, että potilaiden evakuointi ja siirto tehtiin mallikelpoisesti, vaikka olosuhteet olivat todella haastavat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän keskustaan tulossa iso kulttuuriuudistus: "Käänteentekevin sitten Kävelykadun perustamisen"

Kalat saavat odottaa: Vesilain uudistus ei räjäytä patoja vielä vuosiin – Ministerin mukaan uudistus "ei ole helppo harjoitus"

Hovioikeus käsittelee viimeistä syytettä isossa jengijutussa, jota tutkitaan yhä KRP:ssä – kokonaisuus poiki United Brotherhoodin lakkauttamiseen tähtäävän kanteen

EIT:ltä tulossa ratkaisu tapauksessa, jossa mies tapettiin Irakissa – palauttiko Suomi miehen Irakiin väärin perustein?

Valtio-omistaja syynää tänään Postin vuokratyövoiman käyttöä

Uusia kutsuja Linnan juhliin: "Melkoisesti säikähdin"

Asukkaan ripeä toiminta pelasti keittiön vaurioilta, kun astianpesukone syttyi palamaan – tietäisitkö sinä, mitä vastaavassa tilanteessa pitää tehdä?

Jyväskylä isännöi Ahtisaari-päiviä ensimmäistä kertaa – torstaina KSML.fi:ssä suora lähetys Arto Nybergin vetämästä keskustelutilaisuudesta

Helsingin apulaispormestari Razmyar luottaa EM-kisapaikan juhlijoiden ymmärrykseen – Manta-patsasta ei aidata kiipeilijöiden varalta

Saamelaisten totuus- ja sovintokomission perustaminen etenee

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.